PowerColor R9 390 X2 Devil13: Δύο R9 390 σε μια πλακέτα

Το διπύρηνο τερατάκι της PowerColor με τις νέες GPUs της AMD αποκαλύπτεται. Το διπύρηνο τερατάκι της PowerColor με τις νέες GPUs της AMD αποκαλύπτεται.

Η νέα διπύρηνη κάρτα γραφικών της PowerColor είναι η μόνη που ενσωματώνει δύο Grenada πυρήνες των R9 390 επάνω σε ένα PCB. Η κάρτα γραφικών εφοδιάζεται με triple slot σύστημα ψύξης για να διατηρήσει τις θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα ενώ η συνολική μνήμη ανέρχεται σε 2x8GB. Οι πυρήνες λειτουργούν απρόσκοπτα στα 1000 MHz με τις μνήμες να τρέχουν στα 1350MHz ενώ είναι συνδεδεμένες με τον πυρήνα μέσω ενός 512-bit bus. Η PowerColor έχει χρησιμοποιήσει ποιοτικά υλικά (Platinum Power Kit) στο custom PCB ενώ για να υποστηριχτεί η σωστή τροφοδοσία της το κύκλωμα τροφοδοσίας αποτελείται από 15 φάσεις.

Η PowerColor υπογράφει και την premium συσκευασία που συνοδεύει την κάρτα γραφικών η οποία αναμένεται σύντομα στην αγορά σε άγνωστη -αλλά σίγουρα υψηλή- τιμή. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο επίσημο site της PowerColor. Τέλος να θυμίσουμε, μιας και η ονομασία μπορεί να παρεξηγηθεί, ότι η κάρτα έχει δύο R9 390 nonX πυρήνες Grenada με 2560 Stream Processors.