Η NVIDIA 'απαντάει' στα benchmarks του TPU της Google

Ο CEO της εταιρίας Jen-Hsun Huang παρουσίασε σε σχετικό blog post μερικά αποτελέσματα από την Tesla P40 η οποία δείχνει να είναι καλύτερη από το TPU ASIC που έχει αναπτύξει η Google.

Πρόσφατα, η Google μοιράστηκε με τον κόσμο μετρήσεις του ASIC που τροφοδοτεί μέρος των machine learning δυνατοτήτων ορισμένων εφαρμογών της όπως για παράδειγμα του image search καθώς και άλλων που θα λανσαριστούν στο μέλλον. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο accelerator της Google είναι κατά πολύ ταχύτερος από σχεδόν κάθε ASIC εκεί έξω για εφαρμογές deep learning όμως η NVIDIA... έχει άλλη γνώμη.

Ο... ατσαλάκωτος CEO της εταιρίας τόνισε πως η Google χρησιμοποιεί αποτελέσματα παρμένα με μια Tesla K80 GPU που είναι Kepler αρχιτεκτονικής που προέρχεται από το μακρινό 2009 και η οποία δεν ήταν εξ 'αρχής σχεδιασμένη για τέτοια workloads. Παίρνοντας θεωρητικά αποτελέσματα με κάποια από τις πρόσφατες κάρτες της NVIDIA, όπως την Tesla P40 Pascal αρχιτεκτονικής, η NVIDIA είναι κατά δύο φορές ταχύτερη από το TPU ASIC της Google. Το blog post έχει ως στόχο την "αποκατάσταση της δικαιοσύνης" κατά κάποιον τρόπο, κάτι που η NVIDIA είχε ξανακάνει στο παρελθόν, όταν η Intel πραγματοποίησε κάτι αντίστοιχο, συγκρίνοντας τον Xeon Phi με παλιότερης γενιάς NVIDIA accelerator.

 

 

 

 

 


Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

nvidia, blog post, tesla p40, tpu asic

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...