Η Tesla ετοιμάζει τον δικό της Υπερυπολογιστή

Η εταιρία θα μας δείξει σύντομα περισσότερες πληροφορίες για τον νέο της υπερυπολογιστή, όπως δήλωσε ο CEO της Elon Musk.

Η συνεχής ανάπτυξη της Tesla στο χώρο των αυτοκινήτων δημιουργεί αυξημένες ανάγκες σε συστήματα για την επεξεργασία των δεδομένων που παράγουν τα οχήματά της όσο περισσότερο κυκλοφορούν στους δρόμους. Για την ώρα η εταιρία μετρά ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένα αυτοκίνητα τα οποία απαιτούν κάποιου είδους σύνδεση σε έναν κεντρικό server, ο οποίος με τη σειρά του καλείται να βελτιώσει την οδηγική ικανότητα των οχημάτων μέσω machine learning.

Ο Elon Musk ιδρυτής και διευθύνον σύμβουλος της Tesla Motors ανέφερε στο Twitter μεταξύ άλλων πως η εταιρία ετοιμάζει έναν νέο υπερυπολογιστή που θα τεθεί σε λειτουργία φέτος και θα πλαισιωθεί από νέα chips και στα αυτοκίνητά της, κάτι που ξεκίνησε ήδη από το προηγούμενο έτος, με τη μορφή προσθηκών στα υπάρχοντα μοντέλα όπως το Model S αλλά και την είσοδό του σε νέα όπως το Model 3. Εκεί είναι που βλέπουμε τις αυξημένες ανάγκες της Tesla σε επεξεργαστική ισχύ και κάτι τέτοιο θα χρειαστεί περισσότερη επεξεργαστική ισχύ και από τη πλευρά των servers, αφού τα νέα chips των οχημάτων θα παράγουν εκτός των άλλων μεγάλο αριθμό δεδομένων παραμένοντας ανταγωνιστικά στις προτάσεις της NVIDIA, με την οποία η Tesla είχε συνομιλήσει στο παρελθόν. Αρκετά σύντομα θα μάθουμε πιο πολλές λεπτομέρειες για τις επόμενες κινήσεις της Tesla στον χώρο της αυτοκίνησης κυρίως όσον αφορά τον νέο υπερυπολογιστή και τις εργασίες που θα αναλαμβάνει.

Φωτογραφία: Tesla.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

tesla, machine learning, supercomputer, Elon Musk , self driving car, 2020, fsd

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...