Το Anniversary Update των Windows 10 "απενεργοποιεί" μερικές webcams

Τις περισσότερες webcams φαίνεται πως απενεργοποιεί το νέο Anniversary Update των Windows 10 που κυκλοφόρησε στις 2 Αυγούστου σύμφωνα με αναφορές χρηστών. Τις περισσότερες webcams φαίνεται πως απενεργοποιεί το νέο Anniversary Update των Windows 10 που κυκλοφόρησε στις 2 Αυγούστου σύμφωνα με αναφορές χρηστών.

Η έκδοση των Windows 10, 1607 η οποία 'ήρθε' με το Anniversary Update φαίνεται πως συνοδεύεται με νέα προβλήματα μιας και αποτρέπει τη χρήση ορισμένων webcams με λογισμικό όπως το Open Broadcaster Software, μέχρι και το Skype της ίδιας της Microsoft! Το πρόβλημα έγκειται στη συμπίεση του βίντεο που πραγματοποιείται με τον συνδυασμό ορισμένων προγραμμάτων και webcams και η νέα έκδοση των Windows υποστηρίζει μόνο ασυμπίεστα δεδομένα. Από την άλλη οι περισσότερες webcams χρησιμοποιούν το πρότυπο σύνδεσης USB 2.0 το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως 480Mb/s, κάτι που αποτελεί πρόβλημα όταν το βίντεο είναι της μορφής 1080p30 και όταν η εφαρμογή περιμένει stream MJPEG ή H.264.

Για το πρόβλημα υπάρχει μια απλή λύση μέχρι η Microsoft να διορθώσει το πρόβλημα. Στη registry στα παρακάτω κλειδιά:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows Media Foundation\Platform (for 32-bit Windows, and 64-bit applications on 64-bit Windows) and HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Windows Media Foundation\Platform (for 32-bit applications on 64-bit Windows) set to the value zero will restore expected camera functionality.


Το Anniversary Update των Windows 10