Νέα μητρική με 8πύρηνο ARM SoC παρουσιάζει η GIGABYTE

Η νέα datacenter-oriented μητρική της GIGABYTE έρχεται σε micro ATX form factor και εξοπλίζεται με 64-bit ARM 8πύρηνο SoC. Η νέα datacenter-oriented μητρική της GIGABYTE έρχεται σε micro ATX form factor και εξοπλίζεται με 64-bit ARM 8πύρηνο SoC.

Η μητρική με την ονομασία MP30-AR0 αποκαλύπτεται και επίσημα για την server αγορά και εφοδιάζεται με το SoC X-Gene της Applied Micro το οποίο αποτελείται από 8 πυρήνες χρονισμένοι στα 2.4 GHz με TDP 45W. Το custom chip φέρει 64-bit ARMv8 ISA πυρήνες και μπορεί να τρέξει Ubuntu 14.04 σύμφωνα με τα λεγόμενα της κατασκευάστριας εταιρείας. Η μητρική προσφέρει 8 UDIMM slots καθένα από αυτά υποστηρίζει 16GB στα 1600 MHz με ECC.

Γενικά η μητρική προορίζεται για δικτυακή κυρίως χρήση και γι' αυτό τον σκοπό εφοδιάζεται με δύο 10-Gigabit Ethernet θύρες που τρέχουν από το SoC καθώς και δύο βοηθητικές που τρέχουν χάρη σε ένα Marvell Gigabit ελεγκτή. Παράλληλα έρχεται με τέσσερις SATA 6 Gbps θύρες και μια SD slot για κάρτες μνήμης, ενώ στο PCB αντικρίζουμε και δύο PCIe x16 για κάρτες γραφικών με x8 Gen3


Νέα datacenter μητρική με 8πύρηνο ARM SoC παρουσιάζει η GIGABYTE
Νέα datacenter μητρική με 8πύρηνο ARM SoC παρουσιάζει η GIGABYTE