Τον Οκτώβριο οι πρώτοι AMD FX Zen CPUs

Οι πρώτοι επεξεργαστές της πλατφόρμας Summit Ridge θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο όπως δηλώνουν νέες πηγές και αργότερα θα ακολουθήσουν οι Zen APUs στις αρχές του 2017. Οι πρώτοι επεξεργαστές της πλατφόρμας Summit Ridge θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο όπως δηλώνουν νέες πηγές και αργότερα θα ακολουθήσουν οι Zen APUs στις αρχές του 2017.

Οι Zen based FX CPUs που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην αγορά τον Οκτώβριο θα σχεδιάζονται με TDP 95W και θα έχουν πλήρη συμβατότητα με το Socket AM4 της AMD. Οι πληροφορίες μιλούσαν μέχρι στιγμής για κυκλοφορία μέσα στο Q4, χωρίς να προσδιορίζουν με μεγαλύτερη σαφήνεια την ημερομηνία κυκλοφορίας. Οι επεξεργαστές της σειράς Summit Ridge της AMD θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις προτάσεις της Intel στον τομέα της high end αγοράς ευελπιστώντας σε μια καλύτερη χρονιά από άποψης οικονομικών. Πίσω από τη σχεδίαση την πυρήνων Zen, βρίσκεται ο Jim Keller, ο οποίος πλέον βρίσκεται στα κεντρικά της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla και οδηγεί το τμήμα των "αυτόματων πιλότων" που ενσωματώνουν τα αυτοκίνητα της εταιρίας.

Η AMD διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τους νέους επεξεργαστές όμως μερικά από τα χαρακτηριστικά που "ενθουσιάζουν" είναι η κατασκευαστική μέθοδος των 14nm FinFET της GlobalFoundries καθώς και η πολυπύρηνη φύση τους, δανείζοντας μια τεχνολογία αντίστοιχη με το HyperThreading της Intel.


Τον Οκτώβριο οι πρώτοι AMD FX Zen CPUs
Τον Οκτώβριο οι πρώτοι AMD FX Zen CPUs