Το Android N υπόσχεται freeform windows mode a la PC

Το χαρακτηριστικό split screen που διαθέτει το Android N ακόμα και στις developer εκδόσεις του, είναι ίσως ένα μέρος των δυνατοτήτων που θα δούμε στη συνέχεια σύμφωνα με το ArsTechnica. Το χαρακτηριστικό split screen που διαθέτει το Android N ακόμα και στις developer εκδόσεις του, είναι ίσως ένα μέρος των δυνατοτήτων που θα δούμε στη συνέχεια σύμφωνα με το ArsTechnica.

Το ArsTechnica βρήκε στην εφαρμογή του συστήματος framework-res.apk κάποιες επιλογές που φαίνεται πως σχετίζονται με το χαρακτηριστικό freeform windows που επιτρέπει στον χρήστη να αλλάξει μέγεθος στα παράθυρα των εφαρμογών και να τα τοποθετήσει σε διαφορετικό σημείο της διαθέσιμης ανάλυσης της οθόνης. Αυτό ίσως σημαίνει πως η επόμενη έκδοση του Android θα πλησιάσει σε δυνατότητες αυτές των Windows ή άλλων desktop λειτουργικών συστημάτων. Το Remix OS, ένα λειτουργικό σύστημα που έχει σαν βάση το Android, διαθέτει την εν λόγω δυνατότητα, την οποία μπορείτε να δείτε στη παρακάτω φωτογραφία, όμως δεν υπάρχει κάτι native το οποίο να λειτουργεί σε κάποιο υπάρχον smartphone.

Όπως επεσήμανε και η Google, το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο στους κατασκευαστές και είναι στη κρίση τους εάν θέλουν να το ενεργοποιήσουν στις δικές τους συσκευές. Παρά τις προσπάθειες όμως του ArsTechnica, απ' ότι φαίνεται η συγκεκριμένη dev preview που δημοσίευσε πρόσφατα η Google δε διαθέτει το εν λόγω χαρακτηριστικό και θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη για να έχουμε μια σαφή εικόνα.


Το Android N υπόσχεται freeform windows mode a la PC