Ανασφαλείς οι περισσότεροι fake φορτιστές για Apple συσκευές!

Οι περισσότεροι φορτιστές - απομιμήσεις για συσκευές Apple σύμφωνα με έρευνα της Αγγλικής προστασίας καταναλωτών δεν είναι ασφαλείς για καθημερινή χρήση!

Πιο αναλυτικά, ο Leon Livermore, διευθύνων σύμβουλος στο Ινστιτούτο Chartered Trading Standards της Αγγλίας ήρθε στο συμπέρασμα μαζί με την ομάδα του, πως από τις 400 μονάδες, οι 397 απέτυχαν σε ένα και μόνο βασικό τεστ, την υπερφόρτωση ρεύματος από την είσοδο. Οι φορτιστές αγοράστηκαν από διαφορετικές πηγές και πλευρές του κόσμου, όπως τις ΗΠΑ, τη Κίνα και την Αυστραλία για να διαπιστωθούν όσο το δυνατόν πιο ασφαλή συμπεράσματα για την έρευνα. 

Όπως αναφέρει, η διάθεση περίπου 30€ για έναν ποιοτικό φορτιστή ίσως είναι παράλογο όμως έτσι εξασφαλίζεται η μέγιστη προστασία της συσκευής μιας και η τελευταία λαμβάνει καθαρότερο και πιο σταθερό ρεύμα κατά τη διαδικασία της φόρτισης, ενώ παράλληλα παρέχει μεγαλύτερη προστασία σε μια πιθανή υπερφόρτωση του δικτύου. Υπηρεσίες όπως το Amazon σημειώνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει αντίστοιχες έρευνες για την εξάρθρωση αντίστοιχων "προϊόντων - ιμιτασιόν" και τα αφαιρούν από τους ηλεκτρονικούς καταλόγους τους αφού αποδειχτούν πως είναι επικίνδυνοι για καθημερινή χρήση. 

 

 

Πηγή.

apple, amazon, Chartered Trading Standards, charger, unsafe

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...