Σε Public Beta το νέο Android P της Google

Μετά την developer preview του Android P που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο η Google κάνει διαθέσιμη και την Public Beta του επόμενού της λειτουργικού συστήματος.

Στο Google I/O που έλαβε χώρα εχθές η Google έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες για το επόμενο λειτουργικό σύστημά της, το Android P η public beta του οποίου αναρτήθηκε άμεσα στο site της εταιρίας. Σε αυτή την έκδοση βλέπουμε την Google να πιέζει αρκετά προς τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης με όλο και περισσότερα δεδομένα να επεξεργάζονται τοπικά στη συσκευή χωρίς την εξάρτηση από το cloud. Γι' αυτόν τον λόγο πολλά flagships της αγοράς ενσωματώνουν πλέον και αποκλειστικό chip με AI δυνατότητες.

Το AI βρίσκεται πρακτικά σε κάθε γωνιά του λειτουργικού λαμβάνοντας αποφάσεις και για άλλα πράγματα εκτός των Google apps. Για παράδειγμα μπορεί να μάθει ποιες εφαρμογές δε θα χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κλείνοντάς τες για εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης μπορεί να εκπαιδευτεί στην αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας σε εφαρμογές που τη χρειαζόμαστε περισσότερο, παράδειγμα όσες έχουν κείμενο.

Η μεγαλύτερη ίσως διαφορά εντοπίζεται στη χρήση gestures, όπου πλέον θυμίζουν αρκετά αυτά του iPhone X. Στο κάτω μέρος υπάρχει ένα κεντρικό κουμπί από το οποίο ενεργοποιούνται οι συνδυασμοί που θέλει να κάνει ο χρήστης στη συσκευή. Με ένα tap ο χρήστης μεταβαίνει στη κεντρική σελίδα ενώ με ένα swipe up παρουσιάζονται όλες οι πρόσφατες εφαρμογές. Με ένα μεγάλο swipe up έρχεται στο προσκήνιο το drawer των εφαρμογών ενώ με tap και hold εκκινούμε τον Google Assistant.

Περνώντας στα λοιπά χαρακτηριστικά, η Google θα εισάγει στη νέα έκδοση του Android P και το Dashboard, μια εφαρμογή στην οποία θα παρουσιάζονται πληροφορίες για τη χρήση της συσκευής αλλά και τη χρήση των εφαρμογών που τρέχουν στη συσκευή, καθώς και πόσο χρόνο έχουμε περάσει σε κάθε μια από αυτές. Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την νέα public beta build του Android P, η Google την παρέχει επίσημα στα παρακάτω smartphones μέσα από το επίσημο site της: OnePlus 6, Nokia 7 Plus, Vivo X21, Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi Mix 2S, Essential Phone.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

android p, Public Beta , gestures, Dashboard

billpeppas

Members
2018-05-09T10:26:55Z

Μαλακίες κάθονται και κάνουν.
Αυτά μας έλειπαν από το λειτουργικό του κινητού μας... μια φηφιακή νταντά, μια γκεστάπο και gestures που κάνει ήδη το HTC Sense Plus και ακόμα περισσότερα :D

FeelsBadMan

Members
2018-05-09T16:31:19Z

Προσωπικά, πιστέυω ότι είναι πολύ χρήσιμα features, και κοιτάνε αρκετά μπροστά όσο αφορά τον τρόπο αλληλεπίδρασης με το κινητό μας(εκτός και αν έχεις iPhone και έχεις ένα dumb assistant).

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...