Σταθεροποίηση των τιμών στις DRAM αναμένεται από φέτος

Ειδικοί της βιομηχανίας θεωρούν πως θα υπάρξει σταθερή εισροή DRAM στην αγορά φέτος, κάτι που θα οδηγήσει σε σταθεροποίηση των τιμών.

Κατά τη διάρκεια του 2017 οι μνήμες βρίσκονταν σε συνεχή αστάθεια, με τις τιμές τους να δείχνουν σημαντική αύξηση από την ίδια περίοδο του 2016. Πιο ειδικά, ακόμα και τα απλά kit μνημών πωλούνταν με τιμές αρκετά υψηλότερες από το παρελθόν και σε ορισμένες περιπτώσεις βλέπαμε και διπλασιασμό της τιμής βάζοντας σε σκέψεις όσους σκέφτονται το ενδεχόμενο ενός νέου υπολογιστή.

Πλέον αυτό ενδέχεται να σταματήσει, όπως δηλώνουν ειδικοί, αφού η αγορά του PC hardware θα έχει τον απαραίτητο αριθμό DRAM σταθεροποιώντας τις τιμές σε πιο εύπεπτα επίπεδα. Αν και για την ώρα δεν υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες για το μέλλον, λέγεται πως οι τιμές θα μειωθούν κατά μόλις 5% προς το τέλος του έτους δίνοντας μια μικρή ανάσα στην αγορά. Αυτή η πρόγνωση οδήγησε αρκετά πρόσφατα σε πτώση των μετοχών των δύο μεγάλων εταιριών του χώρου SK Hynix και Samsung όμως και πάλι οι αναλυτές δεν πιστεύουν πως οι τιμές θα επιστρέψουν στα επίπεδα που βλέπαμε πριν τα μέσα του 2016.

Αντίστοιχα δύσκολη περίοδο διανύουν και οι system builders ανά τον κόσμο, όπου αναγκάζονται να αυξήσουν τις τιμές έτοιμων συστημάτων για να διατηρήσουν το κέρδος τους στα ίδια επίπεδα. Ανεπηρέαστα φαίνεται πως μένουν για την ώρα όλα τα barebone συστήματα κάτι λογικό μιας και αυτά δεν ενσωματώνουν SSD και μνήμες αντίστοιχα.

Η Samsung, όντας η μεγαλύτερη εκ των δύο εταιριών στην αγορά των DRAM είναι και ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές μνημών για smartphones, της αγοράς που πρακτικά ανθεί τα τελευταία χρόνια εις βάρος των desktop και mobile PCs. Η SK Hynix από την άλλη σύμφωνα με πληροφορίες έχει τη δυνατότητα να προμηθεύσει την αγορά του PC Hardware με αρκετά κομμάτια για την ώρα ενώ όσο το ενδιαφέρον για αγορές όπως την server παραμείνει δυνατό, ενδέχεται να δούμε βελτίωση και πριν το τέλος του έτους.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Samsung, τιμές, dram, SK Hynix, 2018, memory kit, μνήμη

FeelsBadMan

Members
2018-01-16T12:55:52Z

Μεγάλη μειώση το 5%! Αστεία θα έλεγε κάποιος που έχει δει τις τιμές τους να διπλασιάζονται.

Farkadonitis

Members
2018-01-16T14:09:12Z

σε ράβδους χρυσού εχουν μετατραπεί τα ραμς

stavros

Members
2018-01-16T14:12:56Z

Δε λέω οι τιμές έχουν πάει στον ουρανό. Όμως να λαμβάνουμε υπόψη ότι τα ποσοστά των μειώσεων αντιστοιχούν σε μεγαλύτερες απόλυτες τιμές, σε σχέση με τα ποσοστά των αυξήσεων. Δηλαδή, το 5% αντιστοιχεί σε κόψιμο >8,5 ποσοστιαίων μονάδων της αρχικής αύξησης.

 

Farkadonitis

Members
2018-01-16T14:16:07Z

ΠΕς ΟΤΙ ΘΕς. Σε λιγο θα τα δεχετε και ο Ριχαρδος..:P

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...