Έρχεται το τέλος των Windows Phone;

Σύμφωνα με αποτελέσματα νέας έρευνας, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft αναμένεται να χαθεί τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με αποτελέσματα νέας έρευνας, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft αναμένεται να χαθεί τους επόμενους μήνες.

Η έρευνα αναφέρει πως το περασμένο τρίμηνο του έτους, η Microsoft πούλησε περίπου 2.4 εκατομμύρια μονάδες με Windows Phone OS κάτι που αντιστοιχεί στο 0.7% των συνολικών πωλήσεων smartphone που για το Q1 έφτασαν τα 349 εκ μονάδες. Έναν χρόνο νωρίτερα, το ίδιο λειτουργικό σύστημα κατείχε το 2.5% της αγοράς, όμως σημείωσε ραγδαία πτώση μετά τις κακές πωλήσεις των Lumia. Η Microsoft δεν αναμένεται να αλλάξει στάση απέναντι στη κακή εξέλιξη, ενώ την ίδια πτωτική τάση ακολουθεί και η Blackberry με ποσοστό που το ίδιο τρίμηνο άγγιξε μόλις το 0,2%.

Την ίδια στιγμή το λειτουργικό σύστημα της Google, Android αναπαύεται άνετα στην πρώτη θέση με ποσοστό 84,1% χωρίς να δείχνει να πτοείται ούτε από το iOS της Apple που κατέχει το ταπεινό 14.8% ενώ σημειώνεται ότι έχασε έδαφος.


Έρχεται το τέλος των Windows Phone;