H EVGA θέλησε να συνεργαστεί με την AMD/ATi?

H nVIDIA θα πρέπει να αντιμετωπίζει πραγματικά σοβαρά προβλήματα μετά από αυτό που έκανε με τις κάρτες γραφικών της σειράς GeForce GTX 2xx.
H nVIDIA θα πρέπει να αντιμετωπίζει πραγματικά σοβαρά προβλήματα μετά από αυτό που έκανε με τις κάρτες γραφικών της σειράς GeForce GTX 2xx.

Πως αλλιώς εξηγείται, αν είναι αληθινή, η φήμη ότι η EVGA πήγε στην AMD και τη ρώτησε αν χρειάζεται βοήθεια στην παραγωγή και πώληση των Radeon της? Φαίνεται πως η EVGA δεν άντεξε άλλο την πίεση που ασκεί τελευταία η nVIDIA στους πλέον από 20 συνεργάτες της, και αποφάσισε να αρπάξει κάποια άλλη ευκαιρία, στρέφοντας το βλέμμα της στην ATi.

H AMD, μέσω δηλώσεων ενός εκπροσώπου της, δείχνει πάντως να μη θέλει να αυξήσει τον αριθμό των συνεργατών της, μιας και 8 είναι αρκετοί - άλλωστε δεν επιθυμεί να χαλάσει τη σχέση της με αυτούς, ειδικά όταν πέρασαν μαζί και κακές (2900ΧΤ) και καλές στιγμές (οι πρόσφατες 4850 και 4870).

Έτσι η εταιρεία δείχνει πως όσα έχει αυτή τη στιγμή της είναι αρκετά - η αγορά είναι ικανοποιημένη και δε χρειάζεται ακόμα ένα διαφορετικό αυτοκόλλητο πάνω στις κάρτες της για να γεμίσει.

Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ότι ανάμεσα στις φήμες ακούστηκε και ότι η AMD αν ποτέ συνεργαζόταν με κάποιον από τους ήδη συνεργάτες της nVIDIA, αυτός θα ήθελε να είναι η BFG στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο δε φαίνεται όμως πως θα γίνει.

Αν όλα αληθεύουν, η nVIDIA σίγουρα δεν πάει όπως θα ήθελε. Οι συνεργάτες της δυσανασχετούν, ψάχνουν για άλλες λύσεις, η AMD ανεβαίνει και ο Larrabee της Intel είναι μόλις λίγους μήνες μακριά από την επίσημή του παρουσίαση...