Symantec Security: Μπλε οθόνες μέσα από ένα Update

Το πρακτορίο Reuters αναφέρει πως μία ενημέρωση ασφαλείας για το anti-virus πρόγραμμα της Symantec, κατέστησε έναν άγνωστο αριθμό Η/Υ να κρασάρουν διαμέσου του γνωστού στους περισσότερους από εμάς BSOD (Blue Screen of Death). Το γεγονός αυτό ήρθε στην επιφάνεια από την διαδικτυακή κοινότητα της Symantec, στην οποία πολλοί χρήστες εξέφρασαν τα παράπονα αλλά και την οργή τους. Έκτοτε, η Symantec αναγνώρισε το πρόβλημα και δημοσίευσε ένα fix. Άξιο μνείας αποτελεί το γεγονός πως οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές που επηρεάστηκαν από το update έτρεχαν Windows XP. Το πρακτορίο Reuters αναφέρει πως μία ενημέρωση ασφαλείας για το anti-virus πρόγραμμα της Symantec, κατέστησε έναν άγνωστο αριθμό Η/Υ να κρασάρουν διαμέσου του γνωστού στους περισσότερους από εμάς BSOD (Blue Screen of Death). Το γεγονός αυτό ήρθε στην επιφάνεια από την διαδικτυακή κοινότητα της Symantec, στην οποία πολλοί χρήστες εξέφρασαν τα παράπονα αλλά και την οργή τους. Έκτοτε, η Symantec αναγνώρισε το πρόβλημα και δημοσίευσε ένα fix. Άξιο μνείας αποτελεί το γεγονός πως οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές που επηρεάστηκαν από το update έτρεχαν Windows XP.

Αναλυτικότερα, μία ενημέρωση της βάσης δεδομένων από το πρόγραμμα Endpoint Protection της Symantec, ένα λογισμικό το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως σε εταιρικά περιβάλλοντα, οδήγησε στο κρασάρισμα υπολογιστών που έτρεχαν Windows XP. Αυτό το κρασάρισμα, οφειλόταν στις μπλε οθόνες που εμφανίστηκαν μετά την εγκατάσταση της Proactive Threat Protection ενημέρωσης που έγινε published στις 11 Ιουλίου 2012 rev 11.

Disse Symantec:
Το πρόβλημα φαίνεται να εμφανίζεται σε μηχανήματα τα οποία έχουν για OS Windows XP και τρέχουν το SEP 12.1

Disse Symantec:
Καταφέραμε να αναπαράγουμε το πρόβλημα και τώρα αναζητούμε την αιτία που οδήγησε σε αυτό. Για όσους υπολογιστές επηρεάστηκαν, έχουμε ανεβάσει νέα signatures τα οποία επιλύουν το συγκεκριμένο πρόβλημα μέσου του LiveUpdate.


Για να διορθώσουν τις μπλέ οθόνες, οι χρήστες καλούνται να ακολουθήσουν μία σειρά από βήματα τα οποία αναφέρονται εδώ.


Symantec Security: Μπλε οθόνες μέσα από ένα Update