Ξεκαθάρισμα στο Play Store κάνει η Google

Χιλιάδες εφαρμογές που θέτουν την ιδιωτικότητα και τα δεδομένα των χρηστών σε κίνδυνο αναμένεται να διαγραφούν από το Play Store τις επόμενες εβδομάδες.

Οι developers θα ενημερωθούν πρώτα και εφόσον δε συμμορφωθούν με τους κανόνες οι εφαρμογές θα διαγραφούν από το Play Store. Σύμφωνα με το User Data policy της Google όσον αφορά το Play Store οι developers θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι στη ζήτηση ή όχι συγκεκριμένων προσωπικών δεδομένων (όπως όνομα διεύθυνση και άλλες ευαίσθητες για πολλούς πληροφορίες) κατά τη πρώτη εκτέλεσή τους.

 

Η εν αγνοία συλλογή πληροφοριών έχει εντοπιστεί σε σχεδόν άπειρες εφαρμογές στο Play Store και οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διαβάζουν τη περιγραφή. Πλέον η Google θα αναγκάσει τους developers να τοποθετούν και ένα αντίστοιχο popup στη πρώτη εκτέλεση ενημερώνοντας τους χρήστες. Επιπλέον, εάν κάποια εφαρμογή ζητήσει τέτοιες ευαίσθητες πληροφορίες, αυτές θα πρέπει να μεταφέρονται στους servers της υπηρεσίας μέσω ασφαλούς σύνδεσης, HTTPS.

 

 

 

 

 


Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

security, play store, privacy policy

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...