Samsung η νέα βασίλισσα των chipmakers

Είχαμε αναφέρει πως φέτος θα είναι η χρονιά της Samsung, έτσι τουλάχιστον έλεγαν οι προβλέψεις οι οποίες άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά στο πρώτο μισό του 2017, όταν για πρώτη φορά από το 1992 η Intel έχασε την πρωτιά στις πωλήσεις chips από τη Samsung.

 

image.png

 

Παρά το γεγονός ότι η Intel παρουσιάζει ετήσια αύξηση ρεκόρ κατά 6% το 2017 (κέρδη ύψους 62,8 δισ. $), αυτό δεν ήταν αρκετό για την κρατήσει ακόμα μια χρονιά στην κορυφή. Σύμφωνα με την έκθεση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Samsung για το Q4 2017 και συνολικά για το έτος 2017, τα  συνολικά κέρδη της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας ανήλθαν στα 69,1 δισ. $, καθιστώντας τη Samsung ως το νέα βασίλισσα των chipmakers.

Αν και η Intel παραμένει ο βασιλιάς των x86 επεξεργαστών, η ευρύτητα εφαρμογής των chips της Samsung τόσο στα smartphones, όσο και σε διάφορα εξαρτήματα (hardware) υπολογιστών και άλλων συσκευών έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κυριαρχίας της. Εκτός από το πρωτοφανές οικονομικό επίτευγμά της, η Samsung φέτος τα πήγε γενικώς πολύ καλά σε αρκετούς τομείς.

 

Screenshot (97).png

Πηγή, Via

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Samsung, intel, chipmaker

FeelsBadMan

Members
2018-02-01T19:21:43Z

Το βλέπαμε να έρχετε καιρό τώρα!

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...