Ο Κορονοιός ίσως επηρεάσει τη διαθεσιμότητα των next gen κονσολών

Οι επιπτώσεις του ιού στην αγορά του PC hardware έχουν ήδη αρχίσει να διαφαίνονται ωστόσο στην ίδια μοίρα ίσως μπουν και οι δημοφιλείς κονσόλες της αγοράς.

Η επιδημία που μαίνεται αυτή τη στιγμή στη Κίνα είναι αρκετά σημαντική για τη διεθνή οικονομία αφού επεκτάθηκε γρήγορα σε περιοχές με μεγάλη βιομηχανική παραγωγή, περιορίζοντας μεγάλο μέρος της. Η πιο πρόσφατη είδηση έχει να κάνει με τις επερχόμενες κονσόλες της Sony και της Microsoft οι οποίες ενδέχεται να καθυστερήσουν και να κυκλοφορήσουν μετά τα φετινά Χριστούγεννα όπως ήταν το αρχικό σχέδιο. Η Nintendo έχει ήδη επηρεαστεί ανακοινώνοντας εκ των προτέρων την απολογία της για τυχόν καθυστερήσεις της δημοφιλούς κονσόλας της Switch στο μέλλον.

Τα μέσα που μεταδίδουν την είδηση αναφέρουν επίσης ότι μεγάλο μέρος των κονσολών κατασκευάζεται στη Κίνα - και μόλις 4% της συνολικής παραγωγής προέρχεται από διαφορετικές περιοχές του κόσμου. Επιπλέον αυτό μπορεί να σημαίνει και μακροπρόθεσμο πρόβλημα για τα έσοδα της AMD της οποίας τα custom chips θα έρχονται στο εσωτερικό των PlayStation 5 και Xbox Series X ενώ μια πιθανή καθυστέρηση για μερικούς μήνες ίσως επηρεάσει αρνητικά την εταιρία. Πέρα από τους φόβους της Nintendo για την ώρα δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για τις Sony και Microsoft ωστόσο καλό είναι να περιμένουμε περαιτέρω εξελίξεις του θέματος τις ερχόμενες ημέρες όταν αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι οι μηχανές των εργοστασίων.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

sony, PC Hardware, playstation 5, Xbox Series X

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...