Επιστροφή στις ρίζες για το Apple Mac OS X - Θα ονομάζεται macOS

Στο σχετικό keynote του WWDC η Apple αποκάλυψε την επόμενη έκδοση του Mac OS X η οποία αφήνει πίσω την παλιά επωνυμία για το απλούστερο και γνώριμο από παλιότερες ημέρες macOS. Στο σχετικό keynote του WWDC η Apple αποκάλυψε την επόμενη έκδοση του Mac OS X η οποία αφήνει πίσω την παλιά επωνυμία για το απλούστερο και γνώριμο από παλιότερες ημέρες macOS.

Η 'επιστροφή' του macOS είναι κάτι που συζητούνταν για αρκετό καιρό στη κοινότητα των φίλων της Apple μαζί με τις αλλαγές που θα δούμε στο νέο λειτουργικό σύστημα. Η νέα έκδοση του macOS θα ονομάζεται Sierra και ήδη η Apple δίνει μερικές πληροφορίες για το τι θα πρέπει να περιμένουμε. Η σημαντικότερη ίσως προσθήκη είναι αυτή του νέου file system με την ονομασία Apple File System (APFS) το οποίο παίρνει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του HFS+ προσθέτοντας ισχυρότερα χαρακτηριστικά κρυπτογράφησης για να αντιταχθεί στις πρόσφατες εξελίξεις με το FBI.

Παράλληλα το file system είναι βελτιστοποιημένο για Flash/SSD storage ενώ θα βρίσκεται σε ολόκληρη τη γκάμα προϊόντων της εταιρίας, από το Apple Watch και το iOS έως και το νέο macOS. Η Sierra θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο ενώ μέχρι τότε η Apple δημοσίευσε έναν οδηγό που εξηγεί ορισμένα πράγματα για το νέο fs.


Επιστροφή στις ρίζες για το Apple Mac OS X - Θα ονομάζεται macOS
Επιστροφή στις ρίζες για το Apple Mac OS X - Θα ονομάζεται macOS