Ο νέος εκτυπωτής της Casio μιμείται δέρμα και ύφασμα!

Μπορεί ο όρος 3D printing να είναι πιο οικείος από αυτόν που θα δούμε σήμερα, όμως η Casio πιστεύει στο 2.5D και το δείχνει με τον νέο εκτυπωτή της.

Στην έκθεση CEATEC η Casio έδειξε έναν νέο εκτυπωτή 2.5 τεχνολογίας ο οποίος στο τελικό υλικό που εκτυπώνει αφήνει την αίσθηση είτε του δέρματος είτε άλλων υφών όπως για παράδειγμα ενός ρούχου. Η μαγική συνταγή πίσω από την τεχνική εκτύπωσης περιλαμβάνει τα ειδικά "ψηφιακά φύλλα" που είναι λίγο πιο παχιά από ένα τυπικό φύλλο χαρτιού και πάνω του υπάρχουν σωματίδια υγρού υδρογονάνθρακα και ενός τύπου θερμοπλαστικής ρητίνης, ο συνδυασμός των οποίων διαστέλλεται με τη θερμότητα.

Και κάπως έτσι η Casio πετυχαίνει την υφή που δείχνει και στο επίσημο video της. Με τον εκτυπωτή μπορούμε να φτιάξουμε πλήθος πραγμάτων, μέχρι και λογοτύπων για ρούχα και κάθε A4 φύλλο θέλει από τρία μέχρι και πέντε λεπτά για την εκτύπωσή του. Βέβαια κάποια στιγμή θα φτάναμε στο κόστος της συγκεκριμένης πρότασης. Αν και για την ώρα δεν διατίθεται ευρέως στην αγορά, η Casio θα ζητήσει 44.500 περίπου δολάρια για την απόκτηση του 2.5D εκτυπωτή της που ονομάζεται Mofrel οπότε είναι ιδανικός μόνο για μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν στόχο να φτιάξουν prototypes και άλλα σχετικα αντικείμενα, ή να φτιάχνουν πράγματα για άλλες επιχειρήσεις. Τέλος, η διάθεσή του Mofrel θα ξεκινήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2018.

 

Φωτό, all3dp.com

 

 


Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Casio , 2.5 printer, fiber, Mofrel

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...