Nokia 2.2: Το φθηνότερο Android One smartphone

Η Nokia επανέρχεται δριμύτερη με ένα νέο smartphone αυτή τη φορά για την entry level αγορά, όμως διατηρεί τη στάμπα του Android One της Google.

Πιο ειδικά το smartphone θα ονομάζεται '2.2' και θα φέρει αρκετά specs από τη midrange αγορά σε περισσότερους χρήστες με προτεινόμενη τιμή τα 90 μόλις Ευρώ. Η συσκευή έχει μέγεθος 5.7 ίντσες και φέρει οθόνη IPS με HD+ ανάλυση 1600 x 720 pixels και ένα μινιμαλιστικό notch στην επάνω πλευρά που στεγάζει τη μπροστινή κάμερα των 5MP. Το πίσω μέρος έχει και αυτό λεία επιφάνεια ενώ είναι πλαστικό και είναι το μόνο σημείο όπου αντιλαμβανόμαστε το χρώμα της συσκευής που μπορεί να είναι είτε 'steel' είτε απλό μαύρο.

Στο εσωτερικό του ζει ένα Helio A22 chipset με τέσσερις midrange Cortex-A53 πυρήνες που τρέχουν στα 2.0GHz ενώ συνοδεύεται από LPDDR4x τύπου RAM 2GB και 3GB. Σημαντική προσθήκη που διαφημίζει η Nokia είναι το Lightweight edge AI, ένα σύστημα που περιλαμβάνει το ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου που είναι η μόνη βιομετρική επιλογή αφού δεν υπάρχει το κλασικό fingerprint sensor. Παράλληλα το σύστημα μπορεί να δημιουργήσει έξυπνα φωτογραφικά άλμπουμ μαθαίνοντας τους ανθρώπους των εκάστοτε φωτογραφιών ενώ βοηθά και στην σύνθεση φωτογραφιών προσθέτοντας το μποκέ εφέ στις φωτογραφίες. Το γεγονός ότι βρίσκεται στο πρόγραμμα Android One σημαίνει ότι το smartphone έχει εγγυημένα άμεσα updates στις νέες εκδόσεις του λειτουργικού, αλλά και το ίδιο γρήγορα security updates κάτι αρκετά σημαντικό για όσους ποντάρουν στην ασφάλεια των συσκευών τους. Παράλληλα μπορεί να ξεκινάει με την έκδοση Android Pie, ωστόσο θα δει την επόμενη έκδοση (Android Q) να περνάει κανονικά στο άμεσο μέλλον.

Η προτεινόμενη τιμή του όπως μας έδειξε η εταιρία ξεκινά από τα 90€ για την έκδοση με τα 2/16GB και 102€ για τα 3/32GB και η διαθεσιμότητά του θα ξεκινήσει από τις 11 Ιουνίου.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

nokia, entry level, 8gb lpddr4x, Android Q , Helio A22 , 2.0GHz

Nickzzz

Members
2019-06-08T09:03:21Z

Έχει κάνει τίποτα η νέα Nokia στην αγορά με τα android;

Γιατί με τόσες επιλογές πια ποιος να ασχοληθεί μαζί της;

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...