Η NVIDIA ίσως αποκαλύψει την Ampere GPU τον Μάρτιο

Στο ερχόμενο GTC τον Μάρτιο η NVIDIA ίσως δείξει την επόμενη αρχιτεκτονική Ampere η οποία ίσως βρεθεί και στις consumer GPUs.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η NVIDIA θα παρευρεθεί στο δικό της GPU Technology Conference τον Μάρτιο, στο οποίο συνήθως μιλά για τα τεχνολογικά breakthroughs της ενώ κάποιες άλλες φορές ανακοινώνει και τις νέες αρχιτεκτονικές της ειδικά για την high performance computing αγορά. Στο πρόσφατο παρελθόν εξαίρεση σε όλη αυτή τη προσμονή των τελικών χρηστών ήταν η Volta που έγινε διαθέσιμη μόνο στην επαγγελματική αγορά και ήταν μερικά βήματα μπροστά από τη Pascal που πρακτικά αντικαθιστούσε, όμως ο μικρός ανταγωνισμός της AMD δεν προκάλεσαν αρκετά την NVIDIA για να κυκλοφορήσει καταναλωτικές κάρτες σε αυτή την αρχιτεκτονική.

Αυτό σημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι θα δούμε και τον CEO της NVIDIA Jen-Hsun Huang στο βήμα, αυτό δε σημαίνει ότι θα κρατά στα χέρια του μια από τις επόμενες Ampere κάρτες γραφικών για τα desktops μας, όμως μπορεί να μας δώσει λίγες πληροφορίες για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από αυτή. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, τώρα η AMD διαθέτει στην αγορά μερικές αρκετά ανταγωνιστικές κάρτες γραφικών και ίσως είναι αρκετές για να κάνουν την NVIDIA να ανοίξει το βήμα της στην αγορά των GPUs αποκαλύπτοντας τις RTX 30 Series στο επερχόμενο GTC τον Μάρτιο.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

nvidia, gpu, 2020, Ampere , GPU Technology Conference , GTc 2020

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...