Η επίδραση του κορονοιού στις πωλήσεις PC Hardware

Οι επιπτώσεις φαίνονται πιο ξεκάθαρα στην αγορά της Κίνας, ωστόσο η κατασκευή του hardware επηρεάζει και άλλες περιοχές εκτός της Ηπείρου.

Πηγές από τη βιομηχανία αναφέρουν πως οι επιπτώσεις του κορονοιού που βρίσκεται σε έξαρση αυτή τη στιγμή στη Κίνα και μερικές ακόμη περιοχές του κόσμου θα δουν άμεσα αρνητικά αποτελέσματα στις πωλήσεις hardware όπως μητρικών και καρτών γραφικών, αρχικά στην εγχώρια αγορά και έπειτα στις έξω χώρες της Δύσης. Η πηγή αναφέρει δύο μεγάλους κατασκευαστές, την ASUS και τη GIGABYTE που έχουν τα μεγαλύτερα μερίδια στις δύο σημαντικότερες αγορές του PC hardware: τις μητρικές και τις κάρτες γραφικών, όπου περιμένουν πτώση πωλήσεων άμεσα για το πρώτο τρίμηνο στη Κίνα, αφού ο ιός δείχνει να επηρεάζει τη ζήτηση των προϊόντων τους σε αυτή τουλάχιστον την αγορά.

Όπως προαναφέραμε τα αποτελέσματα του ιού είναι περισσότερο εμφανή στο εσωτερικό της Κίνας και περιοχές εκτός αυτής δείχνουν να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά. Βέβαια λόγω του ότι η πλειοψηφία του hardware των δύο αυτών εταιριών πωλείται σε αυτές τις περιοχές αυτό θα επηρεάσει όπως είναι φυσικό τα συνολικά έσοδα κάτι που ίσως έχει παγκόσμια επίδραση για μερικούς μήνες. Αυτό σε συνδυασμό με τη μειωμένη παραγωγή σε ορισμένες περιπτώσεις θα επηρεάσει και τη διαθεσιμότητα, όπως φοβούνται οι ειδικοί.

Πριν από μερικές ώρες το DRAMXChange δήλωσε πως δε φοβάται αύξηση τιμών στις μνήμες RAM, μιας και τα πιο πολλά εργοστάσια βρίσκονται εκτός της περιοχής με τα περισσότερα κρούσματα και σημειώνει ότι μεγάλος αριθμός μνημών κατασκευάζεται στη Κορέα, η οποία έχει περιορίσει μάλιστα όσα άτομα μπαίνουν από τις περιοχές της Κίνας. Άλλοι vendors όπως η ADATA αναφέρουν πως οι τιμές των μνημών θα αυξηθούν και θα συνεχίσουν την ανοδική πορεία ακόμα και μετά το πέρας της επιδημίας στη περιοχή και μαζί τους την ίδια αύξηση βλέπουν ήδη κάποιες NAND Flash μνήμες και ως εκ τούτου ίσως δούμε φουσκωμένες τις τιμές και των SSD.

Φωτογραφία: hwbox 2017

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

gigabyte, graphics cards, hardware, ASUS , economy, AORUS motherboards, 2020, κορονοιός

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...