Η XFX ετοίμασε και αυτή τη δική της Radeon HD 4890 του 1 GHz

Λίγες ημέρες πριν η είδηση για την ανάπτυξη καρτών γραφικών Radeon HD 4890 με τον πυρήνα χρονισμένο στο 1 GHz φάνταζε εξωπραγματική. Πράγματι, τέτοιες επιδόσεις με τη χρήση αερόψυξης κάποτε τις ονειρευόμασταν, αναγκαζόμενοι για να τις αγγίξουμε να χρησιμοποιούμε extreme λύσεις για την ψύξη της κάρτας, ενώ τα voltmods ήταν κάτι περισσότερο από απαραίτητα. Λίγες ημέρες πριν η είδηση για την ανάπτυξη καρτών γραφικών Radeon HD 4890 με τον πυρήνα χρονισμένο στο 1 GHz φάνταζε εξωπραγματική. Πράγματι, τέτοιες επιδόσεις με τη χρήση αερόψυξης κάποτε τις ονειρευόμασταν, αναγκαζόμενοι για να τις αγγίξουμε να χρησιμοποιούμε extreme λύσεις για την ψύξη της κάρτας, ενώ τα voltmods ήταν κάτι περισσότερο από απαραίτητα.

Σήμερα όμως, αυτά έχουν αλλάξει. Όχι μόνο βγήκαν οι κάρτες με τον πυρήνα τόσο ψηλά, αλλά είναι και πολλές! Αρκετές (αν όχι όλες οι) εταιρείες που συνεργάζονται με την ATi έχουν παρουσιάσει η καθεμία τη δικιά της λύση, άλλες με aftermarket ψύκτρες, ανεβασμένες τάσεις και διαφορετικό layout στο PCB, ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο επίπεδο στο Overclocking.

Μια από αυτές τις εταιρείες είναι και η "νεοσύστατη" στο χώρο των καρτών γραφικών της ATi, η γνωστή σε όλους μας XFX. Σύμφωνα με το Fudzilla, η XFX HD 4890 Black Edition του 1 GHz είναι έτοιμη για τις αγορές. ενώ ήδη βγήκαν και στη φόρα οι πρώτες φωτογραφίες της.


Οι πρώτες εικόνες από τη 4890 του 1 GHz, από την XFX:

XFX HD 4890 1 GHz

XFX HD 4890 1 GHz