Το αυτοκίνητο (αυτοκίνητο) της NVIDIA βρίσκεται ήδη στους δρόμους!

Η εταιρία έχει τελειοποιήσει τη τεχνολογία και σύμφωνα με νέες πληροφορίες αναμένεται να τη φέρει "στους δρόμους" αρκετά σύντομα με το πρώτο της αυτοκινούμενο αυτοκίνητο.

Η αγορά των αυτοκίνητων οχημάτων έχει κατακλυστεί προς το παρόν από εταιρίες όπως η Tesla Motors, η οποία έχει πραγματοποιήσει αρκετά μεγάλα βήματα στον χώρο, έχοντας ήδη αξιόπιστα αυτοκίνητα που ενσωματώνουν την τεχνολογία autopilot. Η NVIDIA έχει ήδη τον "υπερυπολογιστή" DRIVE PX 2 στη φαρέτρα της, ο οποίος έχει δυνατότητες AI και μπορεί να χειριστεί εντελώς αυτόνομα ένα αυτοκίνητο. 

Πρόσφατα η διοίκηση της Καλιφόρνια έδωσε το πράσινο φως στη "πράσινη" (no pun intended) για δοκιμή ενός αυτοκινούμενου οχήματος στους δρόμους της Πολιτείας και προστίθεται στη λίστα που περιλαμβάνει εκτός της NVIDIA, τις Google, Mercedes Benz, Tesla, Ford και τη GM - μεταξύ μερικών ακόμη μιας και είναι από τις μόνες που το επιτρέπει. Το αυτοκίνητο έχει θεαθεί ήδη σε συγκεκριμένους δρόμους όμως η NVIDIA διατηρεί για την ώρα κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με το θέμα. Παρόλο που η εταιρία είναι γνωστή σε εμάς από τις κάρτες γραφικών της, σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αρκετά μεγάλα βήματα φτιάχνοντας ASIC που αξιοποιούν πολλές τεχνολογίες της και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε συστήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

 

 

 

 

Φωτογραφίες από το The Verge

 

 

 

Πηγή.

nvidia, tesla, drive px 2, autonomous vehicle

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...