Ρώσοι επιστήμονες συλλαμβάνονται για mining σε υπερυπολογιστή!

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη στη Ρωσία, όταν μερικοί Ρώσοι επιστήμονες ξεκίνησαν να κάνουν cryptocurrency mining με έναν από τους ισχυρότερους υπερυπολογιστές σε πυρηνικό κέντρο.

Η μανία του cryptocurrency έχει ξεπεράσει κάθε όριο τους τελευταίους μήνες και η συγκεκριμένη είδηση αποτελεί λαμπρό παράδειγμα. Πριν από μερικές εβδομάδες, μερικοί επιστήμονες που εργάζονταν στο Ομοσπονδιακό Πυρηνικό Κέντρο αποφάσισαν να αξιοποιήσουν την ισχύ του δυνατού τους υπερυπολογιστή για να κάνουν cryptomining, ένα ενδιαφέρον σχέδιο και εφόσον πήγαινε καλά, τα κέρδη θα ήταν τεράστια για αυτούς.

Το κέντρο είχε βάση το Σαρώφ της Ρωσίας, αρκετά κοντά στη τη Μόσχα και μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως ο υπερυπολογιστής που προσπάθησαν να αξιοποιήσουν οι επιστήμονες περιείχε πολλούς επεξεργαστές x86 αρχιτεκτονικής, ιδανικούς για mining σε νομίσματα όπως το Monero, για το οποίο είδαμε μόλις πρόσφατα πως αντίστοιχοι πολυπύρηνοι επεξεργαστές της consumer αγοράς είναι αρκετά κερδοφόροι.

Οι ισχυροί υπερυπολογιστές αντίστοιχου βεληνεκούς όπως αυτός του Πυρηνικού Κέντρου στο Σαρώφ βέβαια μένουν εσκεμμένα χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο για λόγους ασφαλείας - και εκεί είναι που έκαναν το μεγαλύτερο λάθος οι επιστήμονες. Μιας και το mining απαιτεί ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο για την επικύρωση των συναλλαγών, σύνδεσαν το σύστημα στο διαδίκτυο προκαλώντας αναστάτωση στους ειδικούς ασφαλείας του κέντρου που έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει. Η ομάδα της Federal Security Service (FSB) με συνοπτικές διαδικασίες έπιασε και συνέλαβε τους επιστήμονες οι οποίοι έχουν ήδη βρεθεί ενώπιον του νόμου.


Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

 

supercomputer, x86 hardware, cryptocurrency mining , russia

billpeppas

Members
2018-02-14T13:00:01Z

Αυτοί θέλουν λόγω απληστίας και ανιωθίλας μια καταδίκη φυλάκισης εφόρου ζωής.

Ένας να hackάριζε το σύστημα και να γινότανε το μπάμ στο πυρηνικό κέντρο αρκούσε...

asder

Members
2018-02-14T13:14:10Z

επρεπε να είχανε tunnelbear... the easy to use vpn app that let you use the web as you were in 24 countries.Learn more at tunnelbear.com/LINUS :gizmo:

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...