Το μέλλον της Intel στα laptop είναι και πάλι '2 σε 1'

Η εταιρία επαναπροσδιορίζει τον όρο 2 in 1 laptop και το project Athena έχει ήδη μερικούς υποστηρικτές με έτοιμα μοντέλα.

Όταν η εταιρία είχε παρουσιάσει τον όρο Ultrabook πριν από αρκετά χρόνια, το hardware δεν ήταν εκεί, αφού οι βλέψεις περιελάμβαναν ελαφριά και δυνατά notebooks και το έργο ήταν ήδη αρκετά δύσκολο. Ο αγώνας των νανομέτρων δείχνει να κινείται υπέρ της TSMC για την ώρα όμως η Intel εξακολουθεί και πιέζει προς τη κατεύθυνση των Ultrabooks καθιερώνοντας έναν νέο όρο για τα 2 in 1 που λέγεται Project Athena. Το spec περιλαμβάνει ήδη μερικές εταιρίες υποστηρικτές που παρουσίασαν τις δικές τους υλοποιήσεις με την ευκαιρία της έκθεσης Computex.

Η αρχή γίνεται με την 10η γενιά Core επεξεργαστών οι οποίοι θα κυκλοφορήσουν αρκετά γρήγορα μάλιστα με στόχο να εδραιωθούν αυτή τη φορά ως τα 'δεύτερης φουρνιάς' chips των 10nm, αφού η πρώτη γενιά πέρασε σχεδόν απαρατήρητη από τα βλέμματα του κόσμου, πριν από ένα περίπου έτος λόγω της περιορισμένης κυκλοφορίας τους στην αγορά. Τα project Athena laptops θα πρέπει να ακολουθούν κάποιους κανόνες που έχει θέσει η Intel όπως τη δυνατότητα για wake from sleep σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο χάρη σε NVMe storage ενώ θα πρέπει να είναι έτοιμα για απλή χρήση σε λιγότερο από 2. Παράλληλα θα πρέπει να περιλαμβάνουν τις νεότερες τεχνολογίες WiFi 6 καθώς και το τελευταίο πρότυπο του Thunderbolt 3 που ενσωματώνει αρκετή από την υποδομή του εντός του package. Όπως και στη περίπτωση των Ultrabooks έτσι κι εδώ δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη πληροφορία για τη κυκλοφορία τέτοιων projects στην αγορά ενώ όπως αποφάνθηκε δεν έχει ούτε μια βαρυσήμαντη καμπάνια από πίσω για να υποστηρίξει το project Athena.

Μερικά από τα laptops του νέου οικοσυστήματος είναι τα: Acer Swift 5, Dell XPS 13 2-in-1, το HP Envy 13-inch Wood Series με ξύλινη επένδυση και τέλος, το Lenovo Yoga S940.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

intel, laptops, ultrabooks , 2 in 1, project Athena

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...