Μερικές ακόμη πληροφορίες για το επερχόμενο PlayStation 5

Εκπρόσωπος της Sony αναφέρει μερικές ακόμη πληροφορίες για την επερχόμενη κονσόλα της, λίγες ημέρες πριν την E3 2019.

Νωρίτερα είχαμε δει ότι η κονσόλα θα εφοδιάζεται με SSD αφήνοντας πίσω τον αργό παραδοσιακό σκληρό δίσκο όμως ο CEO της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan μοιράστηκε με το κοινό ακόμη περισσότερα. Πιο ειδικά ο Ryan μιλάει για gaming σε 4K όπως και το PS4 Pro όμως με μέγιστο ρυθμό ανανέωσης τα 120Hz, μια σημαντική αναβάθμιση από τα τωρινά 60Hz κάτι που διαγράφει μερικώς και την ισχύ του hardware στο εσωτερικό του. Πέρα από το gaming σε 4K η υποστήριξη εξόδου 8K θα είναι δυνατή, συνδέοντας έτσι τη κονσόλα με πολύ ακριβές τηλεοράσεις που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά.

Έπειτα το feature του backwards compatibility έρχεται να επιβεβαιωθεί για ακόμη μια φορά και έτσι θα δούμε έναν ειδικό software μηχανισμό ο οποίος θα μπορεί να εκτελέσει παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί αρχικά για το PlayStation 4. Αυτό θα δώσει ένα δυνατό κίνητρο σε όσους έχουν ήδη μια κονσόλα να μεταβούν στη καινούρια κρατώντας τη συλλογή των παιχνιδιών τους από τις προηγούμενες (PS4, PS4 Pro), μια 'ανώδυνη μετάβαση' όπως αναφέρεται. Ο τωρινός CEO της Sony Interactive Entertainment και βετεράνος στην εταιρία με προϋπηρεσία 25 ετών ανέφερε μεταξύ άλλων πως η κονσόλα θα φτάσει στα χέρια των πρώτων gamers το επόμενο έτος.

Όπως ήδη γνωρίζουμε η επόμενη κονσόλα (PS5) θα αναβαθμίζεται στον τομέα του επεξεργαστή με έναν οκταπύρηνο AMD Ryzen καθώς και Radeon GPUs με τη νέα αρχιτεκτονική Navi. Επιπλέον θα δούμε την ύπαρξη ενός ειδικού chip για τον ήχο που θα προσφέρει πιο καθηλωτικό 3D ήχο αλλά και ray tracing, ένα από τα πρόσφατα 'trends' της gaming βιομηχανίας.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

ssd, sony, ceo, console, 2020, playstation 5, e3 2019, Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...