AMD FX 8350: Νέες πληροφορίες για τις συχνότητες και την ημερομηνία κυκλοφορίας

Στον πολυαναμενόμενο νέο επεξεργαστή της AMD τον FX 8350 είχαμε αναφερθεί πριν μερικές μέρες στα νέα και σήμερα νέες πληροφορίες κυκλοφόρησαν σχετικά με τις τελικές συχνότητες λειτουργίας καθώς και την αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας. Από ότι φαίνεται τελικά η AMD μετάθεσε την κυκλοφορία του από το τρίτο τρίμηνο του 2012, πιστεύαμε οτι θα τον δούμε τέλη Αυγούστου, στο τέταρτο τρίμηνο του 2012 με πιο πιθανές τις τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου. Στον πολυαναμενόμενο νέο επεξεργαστή της AMD τον FX 8350 είχαμε αναφερθεί πριν μερικές μέρες στα νέα και σήμερα νέες πληροφορίες κυκλοφόρησαν σχετικά με τις τελικές συχνότητες λειτουργίας καθώς και την αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας. Από ότι φαίνεται τελικά η AMD μετάθεσε την κυκλοφορία του από το τρίτο τρίμηνο του 2012, πιστεύαμε οτι θα τον δούμε τέλη Αυγούστου, στο τέταρτο τρίμηνο του 2012 με πιο πιθανές τις τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το τωρινό σχεδιασμό της AMD, τα πρώτα δείγματα παραγωγής αναμένονται στις αρχές Αυγούστου και η μαζική παραγωγή θα αρχίσει μερικές μέρες μετά όταν θα έχουν αποφασιστεί και οι τελικές συχνότητες, κάτι που μεταφέρει την κυκλοφορία του στα τέλη Οκτωβρίου.

Ο FX 8350 αναμένεται να λειτουργεί στα 4,0GHz με μέγιστη συχνότητα τα 4,2GHz όταν λειτουργεί το turbo core. Θυμίζουμε οτι ο τωρινός FX 8150 του οποίου αντικαταστάτης θα είναι ο FX 8350 λειτουργεί στα 3,6GHz με 4,2GHz με τη χρήση turbo core. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι λίγο πολύ γνωστά, θα βασίζεται στην νέα piledriver αρχιτεκτονική της AMD, θα έχει οκτώ πυρήνες (τέσσερα modules) και συνολικά 16MB cache. Η μνήμη που θα υποστηρίζεται θα είναι DDR3-1866MHz και θα τοποθετείται στο κλασσικό socket AM3+. Η κατασκευή του θα γίνει στα 32nm στα εργοστάσια της Globalfoundries.



AMD FX 8350: Νέες πληροφορίες για τις συχνότητες και την ημερομηνία κυκλοφορίας

AMD FX 8350: Νέες πληροφορίες για τις συχνότητες και την ημερομηνία κυκλοφορίας