Το Khronos Group δημοσιεύει τις προδιαγραφές του Vulkan 1.0 API

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανάπτυξη του νέου Vulkan API και το πρώτο spec του δημοσιεύτηκε από την AMD. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανάπτυξη του νέου Vulkan API και το πρώτο spec του δημοσιεύτηκε από την AMD.

Η τελευταία για το... γιορτάσει λανσάρει και έναν νέο beta graphics driver, ειδικά "γραμμένο" για το Vulkan. Το παραπάνω API μαζί με το DirectX 12 θα δώσουν νέες διαστάσεις όσον αφορά το rendering των μελλοντικών παιχνιδιών και αναμένεται να μπουν στο μικροσκόπιο του GDC (Game Developers Conference), του συνεδρίου που κινείται στον άξονα του gaming που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 18 Μαρτίου. Το Vulkan είναι ένα cross-platform API ενώ η υποστήριξη δε σταματά στα Windows, Linux και στο MacOS αλλά επεκτείνεται και σε φορητές συσκευές, όπως Android και iOS.

Θετικά βλέπει το Vulkan και ο κόσμος του Linux με το Ubuntu να πρωτοστατεί μιας και αποτελούν μέρος του οργανισμού Khronos. Ο Raja Koduri του τμήματος Radeon Technologies Group της AMD αναφέρθηκε στη σημερινή ανακοίνωση, λέγοντας πως το API θα βοηθήσει την ανάπτυξη cross-platform εφαρμογών ενώ θα πυροδοτήσουν το ενδιαφέρον των developers ακόμα και στη πλατφόρμα του PC.

Τέλος, αξιοσημείωτη είναι και η αναφορά, πως η NVIDIA θα "κληθεί να υποστηρίξει το API" σε μελλοντικό driver update της. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο επίσημο site του Khronos Group.