Το Steam τρέχει σε Android με τη βοήθεια της CodeWeavers!

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος και σε συνδυασμό με το Remix OS, προγραμματιστές κατάφεραν να τρέξουν τον client του δημοφιλούς Steam στο Android. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος και σε συνδυασμό με το Remix OS, προγραμματιστές κατάφεραν να τρέξουν τον client του δημοφιλούς Steam στο Android.

Η CodeWeavers, είναι μια εταιρία της οποίας το βασικό πρόγραμμα ονομάζεται CrossOver και σκοπός του, είναι να τρέξει εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για Windows σε Android και Mac OS Χ και αποτελεί ουσιαστικά μια επί πληρωμή έκδοση του open source WINE. Ο Πρόεδρος της CodeWeavers James Ramey, έδειξε στο GDC 2016 ένα λειτουργικό δείγμα των προσπαθειών της δικής του ομάδας με αυτή του Remix OS, για να φέρουν τον Steam client στο Android.

Παρόλο που η εν χρηστικότητα είναι περιορισμένη καθώς δε μπορούμε να εγκαταστήσουμε και να τρέξουμε κάποιο game από την άνεση του Android μας, είναι μια καλή ένδειξη για το τι μπορεί να ακολουθήσει στο μέλλον με περισσότερες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες μόνο στο λειτουργικό της Microsoft, με πρώτο και κύριο, την πλούσια συλλογή παιχνιδιών. Ακολουθεί το μικρό βίντεο από το YouTube.