Η Avast Software εξαγοράζει το AVG Antivirus έναντι $1.3 δις

Το Avast με αυτόν τον τρόπο γίνεται ίσως το πιο δημοφιλές πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό δηλώνουν πηγές μετά την εξαγορά η οποία θα ολοκληρωθεί σύντομα. Το Avast με αυτόν τον τρόπο γίνεται ίσως το πιο δημοφιλές πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό δηλώνουν πηγές μετά την εξαγορά η οποία θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί κυρίως με μετρητά σύμφωνα με πληροφορίες και αναμένεται να ισχυροποιήσουν τη θέση που έχει η Avast στον διεθνή χάρτη των προγραμμάτων προστασίας από κακόβουλο λογισμικό. Παρά την εξαγορά ύψους $1.3 δις, δεν αναφέρθηκαν περικοπές θέσεων για την ώρα ενώ σίγουρα θα υπάρχουν κοινές θέσεις και στις δύο. Η Avast Software θα εστιάσει πλέον στον ανερχόμενο τομέα του Internet of Things ενώ μαζί με την AVG διαθέτουν μια βάση 400 εκατομμυρίων χρηστών και με τη σωστή εκμετάλλευσή της, θα υπάρχει ίσως καλύτερη προστασία από 0-day exploits, malware και λοιπό λογισμικό που μπορεί να περιφέρεται σε κάθε γωνία του συστήματος.

Επισημαίνεται πως αρχικά οι δύο εταιρίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα, έχοντας τη δική τους βάση πελατών και λογισμικό οπότε μην περιμένετε το όνομα AVG να εξανεμιστεί τόσο γρήγορα.


Η Avast εξαγοράζει το AVG Antivirus έναντι $1.3 δις