Η Samsung επενδύει στη τεχνολογία Quantum Dot!

Η πρόσφατη εξαγορά της εταιρίας υποδηλώνει ότι θα δούμε σύντομα περισσότερες οθόνες βασισμένες στη τεχνολογία quantum dot.

Πηγές του SamMobile αναφέρουν πως η Samsung εξαγόρασε τη QD Vision, μια εταιρία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη της τεχνολογίας quantum dot για οικιακές οθόνες, ενώ ακόμη πληροφορίες για το ύψος της τιμής δεν έχει γίνει γνωστό. Η Samsung φαίνεται πως θέλει να επεκτείνει τη στρατιά των quantum dot οθονών της που μέχρι στιγμής αποτελούν ένα μικρό ποσοστό της συνολικής παραγωγής.

Το έργο της QD βέβαια είναι (ελαφρώς) διαφορετικό από αυτό που έχει στο νου της η Samsung μιας και για την υποστήριξη HDR οι τηλεοράσεις θα πρέπει να χρησιμοποιούν πλήρες backlight για να ρυθμίσουν κατάλληλα τα σημεία που θα είναι πιο σκοτεινά, "σβήνοντας" δηλαδή τα LED τοπικά. Η QD από την άλλη χρησιμοποιεί μια τεχνική που ονομάζεται edge-lit για να φωτίσει την οθόνη και ενσωματώνει και ειδικά guides για να μεταφέρει το φως σε ολόκληρη την επιφάνειά της. Μένει να δούμε λοιπόν, πως η Samsung θα αξιοποιήσει τη τεχνογνωσία της QD Vision στα δικά της προϊόντα.

 

 

 

 

Πηγή.

Samsung, QD Vision, quantum dot

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...