Custom patch φέρνει υψηλότερα boost clocks στους Ryzen 3000 CPUs

Στην κοινότητα των PC enthusiasts αναρτήθηκε ένα custom patch ειδικά για τους νέους επεξεργαστές Ryzen 3000 της AMD από τον Ουκρανό προγραμματιστή 1usmus.

Ο 1usmus είναι παράλληλα ο δημιουργός του προγράμματος DRAM Calculator for Ryzen το οποίο μας δίνει προτάσεις για timings και συχνότητες στις RAM, προς αύξηση των επιδόσεων φυσικά. Μεταξύ άλλων ο 1usmus κυκλοφόρησε μέσω του TechPowerUp πριν από μερικές ώρες ένα Custom Power Plan για τα Windows 10 το οποίο υπόσχεται να λύσει την αδυναμία αύξησης του boost clock πέρα από ένα συγκεκριμένο όριο.

Μεταξύ άλλων το power plan δίνει στα Windows την εντολή για χρήση του πυρήνα που έχει γίνει flag ως ο ταχύτερος στο σύστημα με βάση την τάση λειτουργίας που τρέχει επιτρέποντας έτσι υψηλότερες single threaded επιδόσεις σε αρκετές εφαρμογές. Το γεγονός του boost clock έρχεται δεύτερο και χαρακτηριστικά ο προγραμματιστής αναφέρει πως στον Ryzen 9 3900X του η μέση συχνότητα λειτουργίας σκαρφάλωσε από τα 4.38GHz στα 4.58GHz, μια αύξηση 200MHz - και όλα αυτά μέσω ενός απλού power plan.

Υπενθυμίζεται ότι για να λειτουργήσει σωστά το power plan, θα πρέπει να βρούμε τις παρακάτω ρυθμίσεις στο BIOS της μητρικής, οι οποίες μπορεί να εμφανίζονται με ελαφρώς διαφορετικό όνομα.

  • Global C-state Control = Enabled
  • Power Supply Idle Control = Low Current Idle
  • CPPC = Enabled
  • CPPC Preferred Cores = Enabled
  • AMD Cool'n'Quiet = Enabled
  • PPC Adjustment = PState 0

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

techpowerup, Ryzen 9 3900X, PC enthusiasts , 1usmus , single threaded , 200MHz

FeelsBadMan

Members
2019-11-06T21:06:20Z

Ευχάριστο να βλέπουμε ότι είναι ικανοί να χτυπήσουν μεγαλύτερες all core συχνότητες απλά με ένα διαφορετικό power plan. Μακάρι να το δούμε και official από την Amd σε κάποιο μελλοντικό bios update. 

Nickzzz

Members
2019-11-07T08:33:12Z

Οπότε "απλά" κρατάει τα threads στους πιο γρήγορους πυρήνες αντί να γυρίζουν σε όλους;

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...