AMD FirePro W9000: Τα μπλέξανε και δείξαν reference HD 7990 !

Κράτησε το καλύτερο για το τέλος η AMD στο Fusion Developer Summit στο Bellevue, καθώς ο Mark Papermaster της AMD παρουσίασε μία dual-GPU κάρτα γραφικών με σύστημα ψύξης με τρείς ανεμιστήρες. Κράτησε το καλύτερο για το τέλος η AMD στο Fusion Developer Summit στο Bellevue, καθώς ο Mark Papermaster της AMD παρουσίασε μία dual-GPU κάρτα γραφικών με σύστημα ψύξης με τρείς ανεμιστήρες.

Η κάρτα αυτή αναφέρθηκε οτι είναι η νέα FirePro W9000 που θα βασίζεται στο Tahiti HD 7970 GPU, με 6GB GDDR5 μνήμης, 4 TFLOPS single και 1 TFLOPS double precision floating point power, αλλά τα slides της παρουσίασης δεν δείχνουν την ίδια κάρτα με την πραγματική κάρτα που παρουσιάστηκε. Μετά από ερωτήσεις για αυτό το θέμα η AMD απάντησε οτι η κάρτα που κρατούσε στα χέρια του ο Papermaster είναι στην πραγματικότητα μια dual-GPU κάρτα που θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα σε αυτό το έτος. Οπότε ενώ η παρουσίαση ήταν για την Firepro W9000 αυτό που είδαμε στην πραγματικότητα είναι μάλλον μια reference HD 7990 με δύο πυρήνες Tahiti XT που θα χρησιμοποιεί δύο 8-pin υποδοχές για τροφοδοσία.

Όπως και να έχει η νέα Firepro W9000 θα παρουσιαστεί με περισσότερες λεπτομέριες στην Siggraph 2012 που ξεκινά στις 5 Αυγούστου.


AMD FirePro W9000: Τα μπλέξανε και δείξαν reference HD 7990 !

AMD FirePro W9000: Τα μπλέξανε και δείξαν reference HD 7990 !