Η AMD λανσάρει και επίσημα το open source project GPUOpen

Η νέα πρωτοβουλία της AMD έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια κοινή πλατφόρμα για τη δημιουργία υλικού για games, επαγγελματική χρήση με open source εργαλεία και λογισμικό. Η νέα πρωτοβουλία της AMD έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια κοινή πλατφόρμα για τη δημιουργία υλικού για games, επαγγελματική χρήση με open source εργαλεία και λογισμικό.

Συγκεκριμένα, με τη νέα εφαρμογή, λανσάρει και μια νέα "φιλοσοφία" όσον αφορά την ανάπτυξη παιχνιδιών και οτιδήποτε έχει άμεση σχέση με τη χρήση της GPU, όπως CGI καθώς και professional compute. Παράλληλα, η πλατφόρμα συνοδεύεται από το πλούσιο SDK από τεχνολογίες και χαρακτηριστικά που έχει αναπτύξει κατά καιρούς. Από αυτές ξεχωρίζουμε το LiquidVR, μια τεχνολογία που σκοπό έχει να ενισχύσει την εμπειρία σε Virtual Reality υλικό. Επιπλέον, η γλώσσα μετάφρασης από CUDA σε open source C ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο.

Βέβαια, όπως αναφέρει η AMD, η αρχική ιδέα του να ανταγωνιστεί την NVIDIA στο κομμάτι που λέγεται GameWorks έχει παρέλθει εν μέρει, μιας και εξελίχθηκε σε κάτι παραπάνω από τον ανταγωνισμό με εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη παιχνιδιών και επαγγελματικών εργαλείων ανοικτού κώδικα. Νωρίτερα είχαμε μιλήσει για τη πλατφόρμα και το πως θα βοηθήσει την AMD στην αξιοποίηση του HSA και της κοινότητας και πλέον η AMD το ανέπτυξε με νέο site όπου εμβαθύνει περισσότερο στην αποστολή της.