Updates 5 ετών σε ένα Αρχείο για τα Windows 7/8.1

Το rollup update καταφθάνει για τα Windows 7 και τα Windows 8.1 βελτιώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για την ενημέρωση του λειτουργικού. Το rollup update καταφθάνει για τα Windows 7 και τα Windows 8.1 βελτιώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για την ενημέρωση του λειτουργικού.

Η Microsoft λύνει εν έτη 2016 ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες εδώ και μια δεκαετία, σχετικά με τα Windows Updates που έρχονται κατά διαστήματα σε κατόχους Windows (πλην 10) ζητώντας πολλαπλά restart κάνοντας αρκετή ώρα για να εγκατασταθούν πλήρως. Το "convenience rollup" όπως ονομάζεται έρχεται για να λύσει τα παραπάνω προβλήματα καθώς θα περιλαμβάνει όσα updates βγήκαν μετά το SP1 για τα Windows 7 σε ένα "βολικό" πακέτο το οποίο τα εγκαθιστά με μια μόνο επανεκκίνηση (πρακτικά ίσως περισσότερες).

Με λίγα λόγια, το update λειτουργεί όπως ακριβώς και τα περισσότερα Service Packs και έτσι μπορεί να θεωρηθεί ένα ανεπίσημο "Service Pack 2" και προορίζεται για όσους κάνουν συχνά εγκατάσταση του εν λόγω λειτουργικού. Η απάντηση στη κίνηση της Microsoft είναι ίσως η χρήση κάποιου ISO που θα φτιάξουμε μόνοι μας το οποίο θα μπορεί κάλλιστα να περιέχει όλα τα επίσημα updates που θα έχουμε εκ των προτέρων κατεβάσει με κάποιο σχετικό εργαλείο.

Η διάθεσή του κατά πάσα πιθανότητα δε θα πραγματοποιηθεί μέσω του Windows Update αλλά θα διατίθεται ως ξεχωριστό download από τους servers της εταιρίας ή μέσω του απαρχαιωμένου αλλά εξίσου λειτουργικού Update Catalog το οποίο έχει μείνει στην εποχή των XP από άποψη εμφάνισης και λειτουργικότητας μιας και "απαιτεί" Internet Explorer 6 ή νεότερο για να τρέξει ενώ μοντέρνοι περιηγητές όπως Firefox ή Chrome απλά αρνούνται να φορτώσουν τη σχετική σελίδα.