Στα μέσα Ιουνίου αναμένονται και οι Mobile NVIDIA Pascal GPUs

Πηγές που μίλησαν στο Sweclockers αναφέρουν πως οι Pascal κάρτες γραφικών ανακοινωθούν στο συνέδριο GTC 2016 και τα πρώτα προϊόντα θα προορίζονται για την αγορά φορητών υπολογιστών. Πηγές που μίλησαν στο Sweclockers αναφέρουν πως οι Pascal κάρτες γραφικών ανακοινωθούν στο συνέδριο GTC 2016 και τα πρώτα προϊόντα θα προορίζονται για την αγορά φορητών υπολογιστών.

Τα πρώτα laptop που θα εφοδιάζονται με κάρτες γραφικών αρχιτεκτονικής Pascal αναμένονται στις 16 Ιουνίου σύμφωνα με τις "εσωτερικές πληροφορίες" που έχει δώσει η NVIDIA στους τρίτους κατασκευαστές. Αν και μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε την ακριβή ονομασία που θα ακολουθούν οι κάρτες, είναι πιθανό να μη δούμε το "GeForce 1000 Series" αλλά κάποια φρέσκια ονομασία που θα... σκαρφιστούν οι ειδικοί της NVIDIA. Παράλληλα αυτό σημαίνει ότι τα εν λόγω προϊόντα ίσως εμφανιστούν και κατά τη διάρκεια της Computex 2016 στην Ταϊβάν και την ίδια στιγμή ελπίζουμε σε επίσημη αποκάλυψη στο φετινό GPU Technology Conference που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

Πληροφορίες του DigiTimes που προέρχονται από τη βιομηχανία αναφέρουν πως η TSMC θα αυξήσει τη παραγωγή chip στα 16nm μέσα στον Μήνα διπλασιάζοντας τον αριθμό wafer που "κόβει" καθημερινά για να ικανοποιήσει την ζήτηση που θα δημιουργηθεί. Κατά πάσα πιθανότητα, την ίδια περίοδο (Computex) αναμένουμε και την απάντηση της AMD στον χώρο των γραφικών, και συνδυαστικά θα βελτιώσουν τις αρκετά πεσμένες πωλήσεις .


Στα μέσα Ιουνίου αναμένονται οι NVIDIA Pascal GPUs για Mobile