Η Microsoft θα συνεχίσει την εξαγορά Game Studios

Μετά την τεράστια εξαγορά της ZeniMax, μητρικής εταιρίας της Bethesda, η Microsoft δε θέλει να σταματήσει.

 

Η συσσώρευση μικρών εταιριών σε μεγάλους ομίλους είναι κάτι συνηθισμένο στους καιρούς που ζούμε και ίσως η μοναδική μέθοδος εξέλιξης και επέκτασης των μεγάλων εταιριών, όπως για παράδειγμα, της Microsoft. Πριν από μερικές ημέρες εξαγόρασε επιτυχώς την ZeniMax, μητρική εταιρία της Bethesda η οποία ευθύνεται για την κυκλοφορία αρκετών επιτυχημένων τίτλων και σειρών τα τελευταία χρόνια, όμως σύμφωνα με νεότερα η εταιρία δε θα σταματήσει εκεί, αφού έχει βλέψεις για την επέκταση του portfolio των παιχνιδιών της  για τη πλατφόρμα του Xbox στο άμεσο μέλλον.

Τα Xbox Game Studios μετρούν ήδη πάνω από 20 μικρότερες εταιρίες ανάπτυξης παιχνιδιών που ασχολούνται με διάφορα είδη, από racing και open world μέχρι platform, first person shooters και RPGs, όμως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella θεωρεί πως το να δημιουργήσεις μια μεγάλη ομάδα game studios είναι κάτι αρκετά σημαντικό για το περιεχόμενο του Xbox, ένα από τους τομείς που θέλει να ενδυναμώσει η Microsoft.

Στην προσπάθεια αυτή έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι, μεταξύ των studios που έχουν ενσωματωθεί στην Microsoft, η ZeniMax και η Bethesda δεν πρόκειται να δουν αλλαγές στο εργατικό δυναμικό τους, κάτι που σημαίνει ότι η Microsoft δε θα επηρεάσει το έργο που παράγεται από αυτά τα studios στο μέλλον. Η 'δέσμευση' που γίνεται από την Microsoft προς την βιομηχανία των παιχνιδιών και οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων που γίνονται στον βωμό αυτής, αναμένεται να προσφέρουν ό, τι ακριβώς ζητάει η αγορά, δηλαδή οι gamers που απολαμβάνουν τα παιχνίδια.

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

gaming, Bethesda , xbox, Satya Nadella , Xbox Game Studios

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...