Developer εγκαθιστά Windows 95 στο Apple Watch του!

Η πολυαγαπημένη έκδοση των Windows εγκαταστάθηκε με επιτυχία στο Apple Watch από έναν προγραμματιστή, φυσικά για proof of concept!

Πλέον το hardware που χρειάζεται για να τρέξουμε τα Windows 95 υπάρχει σε ένα αντικείμενο μικρό όσο ένα ρολόι. Ο Nick Lee, CTO του Tendigi mobile product design studio, πραγματοποίησε ένα πείραμα στο οποίο δοκίμασε να τρέξει τα Windows 95 στο Apple Watch και κατάφερε να το κάνει και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία. Στο εκτενές blog post του αναφέρει πως ο επεξεργαστής των 520MHz μαζί με τα 512MB RAM και τα 8GB μνήμης που έχει το smartwatch της Apple είναι specs αρκετά για να τρέξουν το λειτουργικό της Microsoft.

Το λειτουργικό που μετρά πάνω από 20 χρόνια ζωής εγκαταστάθηκε μέσα από το WatchKit, ένα εργαλείο που δίνει η Apple για ανάπτυξη εφαρμογών στο smartwatch. Με τη χρήση αυτού και με λίγο πείραγμα σε ορισμένα αρχεία ο developer κατάφερε να τρέξει "δικό του" κώδικα και να φτάσει σε ένα πλήρως bootable λειτουργικό σύστημα Windows 95, ενώ ήταν αρκετά... ευγενικός αναρτώντας τον κώδικα στο GitHub για όποιον ενδιαφέρεται να πράξει το ίδιο.

Πέρα από αυτό, ο ίδιος προγραμματιστής στο παρελθόν είχε δοκιμάσει - πάλι με επιτυχία - να εγκαταστήσει ένα από τα πρώτα macOS 7.5.5 λειτουργικά συστήματα που χρονολογείται από το μακρινό 1991.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

apple, Apple Watch, windows 95

stavros

Members
2018-01-15T17:02:56Z
1 hour ago, MetallicGR said:

Η πολυαγαπημένη έκδοση των Windows

Το έχω στη λίστα μου, μετά τα Milenium, win98 και vista. Θα μου πεις και ποια μείναν απ' έξω ?

 

Btw μου αρέσει ως concept

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...