Το AI της NVIDIA μπορεί να διορθώσει κακής ποιότητας φωτογραφίες!

Ερευνητές της NVIDIA και κάποιων Πανεπιστημίων βρήκαν έναν τρόπο για να βελτιώσουν την ποιότητα ορισμένων φωτογραφιών χρησιμοποιώντας το AI σύστημα της εταιρίας.

Η ομάδα που δούλεψε επάνω στο κοινό project αποτελείται από ερευνητές της NVIDIA, του MIT Και του Πανεπιστημίου Aalto και αξιοποίησε το deep learning για να μάθει στο σύστημα να διορθώνει κακής ποιότητας φωτογραφίες. Πριν από μήνες αντίστοιχοι ερευνητές μάθαιναν στο σύστημα να διορθώνει πορτραίτα από τα οποία έλειπαν κάποια χαρακτηριστικά του προσώπου, είναι η πρώτη φορά που το σύστημα θα πρέπει να επανα-δημιουργήσει τη φωτογραφία χρησιμοποιώντας κατεστραμμένα δεδομένα (κακή ποιότητα) ή δύο δείγματα φωτογραφιών του ίδιου θέματος.

Το AI τα καταφέρνει εκμεταλλευόμενο ένα νευρωνικό δίκτυο και δεκάδες κατεστραμμένες φωτογραφίες. Η έρευνα έδειξε πως το AI δείχνει να παράγει αρκετά ρεαλιστικά αποτελέσματα παρά τα διάφορα είδη ψηφιακού "θορύβου" που υπήρχαν στις φωτογραφίες. Ο τομέας όμως που έχει αρκετό ενδιαφέρον και φαίνεται από την παρακάτω φωτογραφία είναι αυτός της ιατρικής, αφού τα συστήματα θα μπορούν να "φωτογραφίζουν" με μεγαλύτερη σαφήνεια ένα ανθρώπινο σώμα, έχοντας για πηγή ένα απλό MRI scan.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

nvidia, MIT , ai system, photographs

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...