1 άνθρωπος 'δημιουργεί' ψεύτικο μποτιλιάρισμα στο Google Maps

Ο Simon Weckert μετά από μια παρατήρηση που έκανε αποφάσισε να κάνει ένα ενδιαφέρον πείραμα με 99 smartphones για να μπερδέψει το Google Maps.

Η λειτουργία της 'κυκλοφορίας' της Google αξιοποιεί τη γεωγραφική θέση των smartphone για να καταλάβει εάν στο σημείο που είμαστε υπάρχει κίνηση στους δρόμους. Εάν πολλά smartphones βρίσκονται για κάποια ώρα στο ίδιο σημείο, οι ειδικοί αλγόριθμοι της Google θεωρούν ότι αυτό το σημείο έχει αρκετή κίνηση και έτσι 'βάφει' τη περιοχή κόκκινη ως προειδοποίηση για άλλους που σκοπεύουν να περάσουν από το ίδιο σημείο. Αυτά τα στοιχεία είναι φυσικά ανώνυμα και θα πρέπει να έχουμε τα δεδομένα του παρόχου μας ανοικτά, όπως και το GPS ούτως ώστε να λειτουργήσει το χαρακτηριστικό πιο αποδοτικά.

Ο Simon Weckert όμως ήθελε να δοκιμάσει εάν μπορεί να ξεγελάσει το σύστημα της Google βάζοντας όσο περισσότερα smartphones μπορούσε σε ένα καλάθι και πηγαίνοντας σε έναν άδειο δρόμο της πόλης του στη Γερμανία, κοντά στα γραφεία της Google στο Βερολίνο. όπου μερικά λεπτά αργότερα είδε πως όντως το σημείο από πράσινο έγινε πορτοκαλί - και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα κόκκινο, ακριβώς από τα σημεία που διερχόταν. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, η ιδέα ήρθε όταν κάποια φορά καθώς περπατούσε είδε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα μόνο που τα δεδομένα προέρχονταν από περαστικούς και όχι αυτοκίνητα και έτσι τρία χρόνια μετά το περιστατικό αποφάσισε να το δοκιμάσει μόνος του.

Το πείραμα πέτυχε και την ίδια στιγμή η Google που έλαβε γνώση της διαδικασίας βγήκε και απάντησε λέγοντας πως "είναι μια ενδιαφέρουσα χρήση της τεχνολογίας μας, είτε με τη χρήση αυτοκινήτου είτε καμήλας και είναι ένας τρόπος για να τη βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο."

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

Simon Weckert , 99 smartphones , fake traffic, traffic jam

stavros

Members
2020-02-04T10:40:23Z

99 smartphones X 40€ =  3960€ => 3960€ Χ 20& (έκπτωση) = 3168€.

 

Μπράβο ρε!

Farkadonitis

Members
2020-02-04T11:39:24Z

λιγα ξοδεψε με αυτα που θα βγαλει απο δω κι περα

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...