Στο WWDC 2020 η Apple θα αντικαταστήσει την Intel

Αναφορές θέλουν τη μεγάλη εταιρία του Κουπερτίνο να αποκαλύπτει επίσημα τη μετάβαση από την Intel σε chips που σχεδιάζει η ίδια μαζί με την ARM.

 

Το επερχόμενο online Worldwide Developers Conference που θα τρέξει μέσα στον μήνα είναι ίσως η στιγμή που η Apple θα μας πει περισσότερα για τη μετάβαση στα δικά της chips, που έχει αναπτύξει με IP της ARM για κυκλοφορία κάποια στιγμή μέσα στο 2021. Πηγές που είναι κοντά στο θέμα μίλησαν στο Bloomberg και αναφέρουν πως η Apple είναι σχεδόν έτοιμη να μας δείξει συστήματα πέρα από τα smartphones και τα tablets της, που τρέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία με ARM SoCs. Η τελευταία φορά που η Apple χρειάστηκε να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση ήταν το 2006, όταν άφησε την IBM (και την ένωση AIM) για την Intel, ως τον μοναδικό προμηθευτή CPUs για τις πλατφόρμες της, μια συνεργασία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Πλέον, με τις γραμμές που διαχωρίζουν το λειτουργικό του iPad (iPadOS) και του macOS να μειώνονται είναι πολύ πιθανό να δούμε το τελευταίο να αλλάζει ελαφρώς για να υποστηρίξει τη νέα κίνηση, αφού ως γνωστόν το iPadOS λειτουργεί, κατά βάση, σε μια ARM πλατφόρμα, όπως και το iOS. Ένα από τα βασικά πράγματα που χρειάζεται χρόνο, είναι η μετάβαση του πλήθους των εφαρμογών στη νέα πλατφόρμα από τους developers οι οποίοι θα επωμιστούν ένα μεγάλο κομμάτι του 'βάρους' της απόφασης που κάνει η Apple. Frameworks όπως το Catalyst βοηθούν στο αποδοτικότερο porting από το ένα λειτουργικό στο άλλο, διευκολύνοντας αρκετά το έργο των developers, οπότε αντίστοιχα εργαλεία περιμένουμε να εμφανιστούν σύντομα μόλις δούμε τα πρώτα συστήματα να κάνουν την εμφάνισή τους. Οι πηγές μιλούν επίσης για σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των Intel CPUs, ενώ αναφέρεται ότι θα η μέθοδος ολοκλήρωσης αυτών θα είναι στα άκρως εντυπωσιακά για τα σημερινά δεδομένα 5nm της TSMC, τα οποία έχουν ήδη μπει σε τροχιά ανάπτυξης εδώ και καιρό.

Το φετινό Worldwide Developers Conference θα πραγματοποιηθεί μόνο σε online μορφή αλλά αυτό δε θα σταματήσει την Apple από το να κάνει μια από τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις, σύμφωνα με αρκετές πηγές και πέρα από μια πιθανή νέα αρχιτεκτονική, ίσως δούμε και μερικά νέα προϊόντα όπως κάποιο iPhone ή μια νέα σειρά gadgets.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

apple, intel, WWDC , 2021, Worldwide Developers Conference , arm soc, arm architecture

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...