Νέο Roadmap των Phenom II δείχνει τον 995 στα 4 GHz !

Σίγουρα θυμάστε την είδηση αυτή, για τα νέα μοντέλα των AMD Phenom II - σύμφωνα με το ATi-Forum.de, μάλλον θα πρέπει να την ξεχάσετε!
Σίγουρα θυμάστε την είδηση αυτή, για τα νέα μοντέλα των AMD Phenom II - σύμφωνα με το ATi-Forum.de, μάλλον θα πρέπει να την ξεχάσετε!

Ο λόγος είναι απλός - αυτά που μας δείχνει το TechPowerUp, με βάση όσα βλέπουμε από το "καινούριο" Roadmap που παρουσίασε το Γερμανικό site, βγαίνουν ανακριβή! Έτσι, με τα νέα δεδομένα, μιλάμε για επεξεργαστές Phenom II που θα πιάνουν μέχρι και τα 4 GHz σε default συχνότητες, των οποίων η κυκλοφορία θα γίνει μέχρι το 2010!


Το "νέο" Roadmap των επεξεργαστών Phenom II:






Ας πάρουμε όμως λίγο τα πράγματα από την αρχή, ώστε να καταλάβετε για ποιο λόγο έγινε το όλο μπέρδεμα - και εν τέλει φυσικά, αν όλα αυτά που διαβάζετε είναι αληθή, ή απλά φήμες.

Καταρχάς, και τα δύο Roadmaps κατασκευάστηκαν από την ιστοσελίδα News-AMD.de, η οποία το μόνο που ήξερε σαν δεδομένο, ήταν η κυκλοφορία του AMD Phenom II 950 στα 3.1 GHz, καθώς και του Phenom II 990. Έτσι, κυκλοφόρησαν ένα Roadmap, το οποίο ανέφερε ως πιθανά, τα βήματα των 100 MHz ανά δεκάδα αύξησης του μοντέλου του CPU (950, 960, 970, 980 & 990).

Όμως, όπως λένε οι ίδιοι, έμαθαν από 2 αξιόπιστες πηγές πως το Roadmap αυτό δεν ήταν σωστό, καταλήγοντας έτσι στο να "μαντέψουν" το επόμενο, παρουσιάζοντας το παραπάνω ως το σωστό, με τα βήματα των 100 MHz ανά 5άδα αύξησης του αριθμού του μοντέλου του CPU (950, 955, 960, 965, κ.ο.κ.).

Έτσι τελικά, μιλάμε για μια ξεκάθαρη φημολογία, χωρίς να έχει αποδειχθεί απολύτως τίποτα για την αξιοπιστία των πηγών της. Καλό λοιπόν θα είναι να είμαστε σκεπτικοί, αν και σίγουρα αρκετοί εύχονται τα νέα αυτά, να βγουν αληθινά.