Το Spotify αποδεδειγμένα καταστρέφει τους SSD σας!

Εδώ και περίπου πέντε μήνες η εφαρμογή για Windows και Mac φαίνεται πως γράφει εκατοντάδες GB σε καθημερινή βάση!

Το συγκεκριμένο bug του λογισμικού ήρθε στο φως από τα support forums της υπηρεσίας αλλά και σε δεκάδες άλλα forums και χώρους συζητήσεων όπως το Reddit και οφείλεται στην εγγραφή δεδομένων σε ένα αρχείο database που περιλαμβάνει το string Mercury.db. Μάλιστα χρήστες είδαν πως η εφαρμογή έγραφε συνεχώς δεδομένα, ακόμη και όταν δεν έπαιζε κάποιο κομμάτι, φτάνοντας στη χειρότερη περίπτωση σε εγγραφές τα 700GB! Συντάκτες του Ars Techica είδαν πως η εφαρμογή μέσα σε διάστημα μιας ώρας είχε γράψει 5 με 10GB σε Windows και Mac!

Φυσικά κάτι τέτοιο ενδέχεται να έχει καταστροφικές συνέπειες σε κατόχους SSD (αλλά και HDD) αφού μειώνεται δραστικά το προσδόκιμο ζωής τους που τις περισσότερες φορές είναι μερικές δεκάδες TB. Το θέμα λέγεται πως έχει ρυθμιστεί με την version 1.0.42 οπότε και συνιστάται η άμεση αναβάθμιση. 

 

 

 

 

Πηγή.

windows 8.1, ssd, spotify, database

euklidis

Members
2016-11-11T11:18:04Z

Εβαλα DU Meter... κατεβάζει με 22kb/s, οπότε το traffic σίγουρα δεν φτάνει τα 10GB την ώρα!

MetallicGR

Members
2016-11-11T12:18:28Z
59 minutes ago, euklidis said:

Εβαλα DU Meter... κατεβάζει με 22kb/s, οπότε το traffic σίγουρα δεν φτάνει τα 10GB την ώρα!

Κανένας δεν είπε για το traffic. Το πρόβλημα ήταν στη database mercury.db (φαίνεται και από το resource monitor).

GregEl

Members
2016-11-11T13:34:58Z

Εγώ προσωπικά βαρέθηκα το bug με το progress bar που κολλούσε μετά από μερικές διαφημίσεις και πλέον χρησιμοποιώ μόνο το web browser client του spotify.

Off topic Πόσο μου λείπει το παλιό grooveshark, είχα και καλό library με shazamed/soundhounded κομμάτια που πλέον έχω χάσει.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...