MSI GTX 1050 Gaming X 2G Review: For the casual gamer

MSI GTX 1050 Gaming X 2G Review: For the casual gamer

Σελίδα 1 από 19

Για μια ακόμα φορά, η MSI χτυπάει την πόρτα του gamer - μόνο που σε αυτήν την περίπτωση το νέο της προϊόν στοχεύει στην entry-level κατηγορία και την Full HD ανάλυση.

intro

intro

Για μια ακόμα φορά, η MSI χτυπάει την πόρτα του gamer - μόνο που σε αυτήν την περίπτωση το νέο της προϊόν στοχεύει στην entry-level κατηγορία και την Full HD ανάλυση. Μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές της εταιρίας, η Gaming X που πλέον θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως θα εμφανίζεται σε όλες τις νέες κάρτες γραφικών, κάνει την εμφάνιση της εκ νέου στην νεότερη GPU εκ μέρους nVidia. Οι GTX 1050 και GTX 1050 Ti είναι οι δυο νέες προτάσεις από την nVidia στην entry level κατηγορία, ολοκληρώνοντας έτσι ουσιαστικά το line-up της 10ης σειράς GPU της. 

Και κάπως έτσι, προκύπτει η κάρτα της σημερινής μας παρουσίασης. Θα καταφέρει η MSI GTX 1050 Gaming X 2G να κλέψει τις εντυπώσεις;

MSI GTX 1050 Gaming X 2G 4
Η νέα κάρτα από την MSI δεν προσφέρει ιδιαίτερες εναλλακτικές. Με το MSRP της να κυμαίνεται στα 139€, η GTX 1050 Gaming X 2G θέτει ένα ξεκάθαρο αγοραστικό κοινό που έχει βλέψεις για all-around επιδόσεις στην 1080p ανάλυση.

Η συσκευασία της κάρτας δεν ξεφεύγει από τα γνωστά δεδομένα, με το πακέτο να φροντίζει να αναδείξει τα κύρια χαρακτηριστικά της από την πρώτη ματιά - υποστήριξη για DX12, nVidia Gameworks, Ansel, Simultaneous Multi-Projection και όλα τα νέα χαρακτηριστικά της Pascal γενιάς, καθώς επίσης και όλες τις λεπτομέρειες της Gaming X για τις οποίες θα επεκταθούμε ευθύς αμέσως.


MSI GTX 1050 Gaming X 2G 1
MSI GTX 1050 Gaming X 2G 2
MSI GTX 1050 Gaming X 2G 3



Μιας και τα συνοδευτικά στις μέρες μας φτωχαίνουν, προσπερνώ στα γρήγορα την συσκευασία και τα παρελκόμενα της όπου συναντάμε το παραδοσιακό εγχειρίδιο γρήγορης εγκατάστασης, DVD με τους οδηγούς και το συνοδευτικό λογισμικό καθώς και μια registration κάρτα. Μικρό το κακό όμως, καθώς η ουσία είναι η ίδια η GPU, παρά οτιδήποτε άλλο.

MSI GTX 1050 Gaming X 2G 5



Όπως ανέφερα και νωρίτερα, όλες οι Gaming X κάρτες λαμβάνουν παρόμοια μεταχείριση, κα ιη περίπτωση της GTX 1050 Gaming X 2G δεν διαφέρει σε κάτι παραπάνω. Για μια ακόμα φορά το TwinFrozr VI βρίσκει την θέση του, όπως και το - παραδοσιακό για τις Gaming σειρές - color scheme στο μαύρο/κόκκινο θέμα, το οποίο επίσης ολοκληρώνεται από τις φωτιζόμενες κόκκινες ρίγες καθώς και το RGB λογότυπο της MSI που δεσπόζει στην κορυφή της κάρτας.

MSI GTX 1050 Gaming X 2G 6

Μια από τις βασικές διαφοροποιήσεις της GTX 1050 Gaming X 2G σε σχέση με τις υπόλοιπες κάρτες της σειράς, αφορά το ίδιο το μέγεθος της κάρτας. Ενώ λοιπόν στις "μεγαλύτερες" GPUs παρατηρούσαμε μια over-built κατασκευή και διαστάσεις οι οποίες ίσως και να είναι υπερβολικές σε σχέση με το πραγματικό μέγεθος του PCB, σε αυτήν την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια πιο "λιτή" εφαρμογή του TwinFrozr VI - το πάχος της κάρτας δεν ξεφεύγει από τα 2 PCI-e slots (39 χιλιοστά), ενώ το μήκος της φτάνει τα 22,9 εκατοστά και το ύψος της τα 13,1cm, κάνοντας την πιο "λογική" από άποψης μεγέθους, ελέω φυσικά και των εξαιρετικά χαμηλότερων ενεργειακών και θερμικών απαιτήσεων του νέου GP 107 πυρήνα.

MSI GTX 1050 Gaming X 2G 7
Ο φωτισμός δεν θα μπορούσε να λείψει από την νέα Gaming X. Οι κόκκινες ρίγες στο δεξί μέρος της κάρτας φωτίζονται σε κόκκινο χρώμα, όπως και το λευκό λογότυπο της MSI που δεσπόζει στην κορυφή της. Μέσα από το συνοδευτικό MSI Gaming APP έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε και διαφορετικά στυλ φωτισμού, παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει η δυνατότητα για ρύθμιση ξεχωριστά των 2 αυτών φωτισμών όπως φυσικά απουσιάζει και οποιαδήποτε RGB δυνατότητα.
MSI GTX 1050 Gaming X 2G 8

Κατά κύριο λόγο, οι GTX 1050 δεν έχουν απαιτήσεις για έξτρα τροφοδοσία, καθώς θεωρητικά καλύπτονται από τα 75W που παρέχει το PCI Express bus. Παρ' όλα αυτά, η MSI προχώρησε στην προσθήκη μιας έξτρα 6pin PCI-e τροφοδοσίας, η οποία θα φροντίσει να καλύψει οποιαδήποτε έλλειψη προκύπτει από το PCI-e bus, καθώς και να δώσει μια μεγαλύτερη πιθανότητα για υψηλότερο overclocking. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός της απουσίας SLI θύρας, μιας και το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν υποστηρίζεται στην GTX 1050.

MSI GTX 1050 Gaming X 2G 9


Επίσης, και σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε στην διάθεση μας κάποιο backplate, όπως φροντίζουν να περιλαμβάνουν οι μεγαλύτερες (και πιο ακριβές) Gaming X κάρτες - συνεπώς ένα συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως η κάρτα θα πρέπει να αποτελεί αρκετά φιλική και στην τιμή της, οπότε έπρεπε να γίνουν μερικές "θυσίες" - με την MSI να απλουστεύει την εμφάνισή της. 

MSI GTX 1050 Gaming X 2G 10



Οι διαθέσιμες έξοδοι για οθόνες καλύπτουν όλα τα σύγχρονα πρότυπα. Έτσι, συναντάμε μια DVI θύρα, μια HDMI 2.0 θύρα καθώς και 1 DisplayPort. Δώστε προσοχή στην απουσία εγγενούς υποστήριξης του παλαιότερου VGA (D15-Sub) προτύπου, καθώς για κάτι τέτοιο θα χρειαστείτε κάποιον ενεργό μετατροπέα ή κάποια νεότερης γενιάς οθόνη.

Παρακάτω παρατίθενται τα specs της κάρτας, και συνεχίζουμε με μια ενδελεχή ματιά στην επόμενη σελίδα.

MSI GTX 1050 Gaming X 2G
Specs
GPU / Architecture GP 107 / Pascal / 14nm
Boost / Base Core Clock

1556 MHz / 1442 MHz (OC Mode)
1531 MHz / 1417 MHz (Gaming Mode)
1455 MHz / 1354 MHz (Silent Mode)

VRAM

2GB GDDR5 (128-bit)

Memory Speed 7108 MHz (OC Mode)
7008 MHz (Gaming Mode)
7008 MHz (Silent Mode)
Outputs

1 x DisplayPort (Version 1.4)

 1 x HDMI (Version 2.0)

1 x DL-DVI-D

Power Connectors 1 x 6-pin
Dimensions / Weight

229mm x 131mm x 39mm

527g

Closer Look
Σελίδα

nvidia, graphics cards, msi, gpu, gaming x, review, gp 107

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...