Ο Macom X-Gene 3 είναι ο ταχύτερος ARM CPU!

Με 32 ολόκληρους ARM πυρήνες και system on chip σχεδίαση, ο Macom X-Gene 3 γίνεται ο ταχύτερος ARM CPU της αγοράς και οι ειδικοί της Macom ξεκινούν τη διαθεσιμότητα στους συνεργάτες της.

Ο επεξεργαστής κατασκευάζεται στη λιθογραφία των 16nm FinFET της TSMC και στο εσωτερικό του βρίσκουμε 32 ARMv8-A 64-bit πυρήνες χρονισμένους σε συχνότητες που φτάνουν μέχρι και τα 3GHz σε ορισμένες περιπτώσεις. Τα specs συνεχίζονται και είναι εντυπωσιακά: 8 DDR4 κανάλια μνήμης με συχνότητες έως 2667MHz με support έως 16 DIMMs με error correction (μιας και προορίζεται για servers) για συνολικά 1TB μνήμη RAM.

 

Η εταιρία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξή του είναι η Macom Connectivity Solutions και σε σχετική παρουσίαση σημείωσε τις αλλαγές που έχει υποστεί από τον X-Gene 2. Δεν είναι τυχαίο που συναντάμε βέβαια αυτή την είδηση σήμερα, μιας και λίγες ημέρες πριν είδαμε τις προθέσεις της Microsoft να μπει και επίσημα στον χώρο με αντίστοιχες συνεργασίες. Μπορείτε να δείτε και το διάγραμμα του επεξεργαστή στο διάγραμμα που ακολουθεί.

 

 

 

 

 

 

 

http://hexus.net/tech/news/cpu/103375-macom-x-gene-3-the-powerful-arm-cpu-available/

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

arm, Macom X-Gene 3 , arm cpu, servers