AMD Pinnacle Ridge: Η επόμενη γενιά Ryzen!

Στοιχεία για την επόμενη γενιά επεξεργαστών της AMD έρχονται στο φως από νέες πηγές που έχουν πρόσβαση σε slides της εταιρίας.

Το DigiTimes αναφέρεται σε ένα roadmap που διέρρευσε πριν από μερικές ώρες στο διαδίκτυο αποκαλύπτοντας πρακτικά τα σχέδια της AMD για το άμεσο μέλλον. Όπως φαίνεται η οικογένεια των Ryzen θα συνεχίσει να υπάρχει και θα ανανεωθεί στις αρχές του 2018 και πιο ειδικά κατά τον Φεβρουάριο. Από τον Ιανουάριο θα γίνεται λόγος για τις επόμενες μητρικές που θα κυκλοφορήσουν, πιθανόν τα 400 series chipsets όμως σημειώνεται ότι απλά θα αποτελούν βελτιωμένη έκδοση των τωρινών Ryzen και die shrink στα 12nm LP, που σημαίνει πως μερικά τμήματα του επεξεργαστή θα διατηρηθούν στα 14nm, ενώ άλλα θα μεταβούν στα ολοκαίνουρια 12nm.

Προς το τέλος του έτους βέβαια αναμένονται και οι πρώτοι Ryzen APUs, επεξεργαστές με ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών Vega και έως τέσσερις πυρήνες και 8 threads. Η διαδικασία κυκλοφορίας θα παραμείνει ίδια με φέτος, δηλαδή την αρχή θα κάνουν οι Ryzen 7, θα ακολουθήσουν οι 5 και ύστερα οι 3 ενώ θα υπάρξουν και οι Pro παραλλαγές για επιχειρήσεις.  

Το roadmap αναφέρεται και στο 2019 όταν η AMD θα αποκαλύψει την μεθ' επόμενη γενιά Matisse που θα αποτελείται από επεξεργαστές Zen 2 αρχιτεκτονικής και στο ίδιο socket.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

amd, ryzen 2, Pinnacle Ridge

FeelsBadMan

Members
2017-09-29T10:44:43Z

Αν δούμε clocks κοντά στα 4.5 και βελτιώσεις με το latency θα είναι αρκετά για να παραμείνoυν ανταγωνιστικοί μέχρι να κυκλοφορήσουν οι Zen 2 στα 7nm!

klapeto

Members
2017-09-29T11:05:04Z

Είχα σκοπό να αναβαθμιστώ σε Ryzen, τα Χριστούγεννα, αλλά από ότι ίσως αξίζει να περιμένω λίγο παραπάνω.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...