Εικόνες παλιών Pentium κάτω από το μικροσκόπιο!

Η επιστήμη και η τέχνη συναντούν την τεχνολογία στις φωτογραφίες που έφερε στο προσκήνιο Γερμανός enthusiast που ασχολείται με τη μικροφωτογραφία.

Με το ψευδώνυμο OC_burner, ο Γερμανός Fritzchens Fritz έχει αποκαλύψει και στο πρόσφατο παρελθόν τις κρυφές πτυχές των τωρινών μας επεξεργαστών μέσα από μεγεθυμένες φωτογραφίες και ειδικό εξοπλισμό. Στις πρόσφατες εξερευνήσεις του ο OC_burner (όπως θα τον αποκαλούμε) μας έδειξε τόσο τον εσωτερικό κόσμο του Ryzen 3 επεξεργαστή της AMD ενώ πρόσφατα "χώθηκε" στα έγκατα των παλιών Pentium II και Pentium III και μας έδωσε αρκετά αποκαλυπτικές φωτογραφίες αυτών.

Οι Pentium II βγήκαν στην αγορά το 1997 και έχουν ήδη ιστορία που αγγίζει οριακά τα 20 χρόνια ενώ το συγκεκριμένο μοντέλο που πήρε στα χέρια του ο OC_burner έμπαινε στο slot 1, κάθετα επάνω στη μητρική. Με μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία που περιελάμβανε τριβή του chip με ειδικά εργαλεία, το αποτέλεσμα των αποκαλυπτικών φωτογραφιών είναι άκρως ενδιαφέρον, ειδικά για τους geeks της παρέας. Γι' αυτόν τον σκοπό άλλωστε ο OC_burner διατηρεί και έναν λογαριασμό στο //www.flickr.com/photos/130561288@N04/with/38136714926/">Flickr με πλούσιο gallery αντίστοιχων φωτογραφιών μεταξύ των οποίων και ενός Ryzen 3 1200 όπως αυτόν που βλέπετε παρακάτω.

 

dieshot-pentium2-pentium3-07_376E5461555B43BAAE1F5EA2D15A37B4.jpg

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

enthusiasts, pentium ii, dieshots, flip chip

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...