Hardware fix υπόσχεται η Intel στα επόμενα CPUs

Στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Intel η εταιρία αναφέρθηκε και στα δύο σημαντικά bugs των ημερών λέγοντας πως ετοιμάζει fix στην επόμενη αρχιτεκτονική της.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Intel για το 2017 ήταν μια από τις αναμενόμενες ειδήσεις της χρονιάς, ειδικά μετά το ξέσπασμα των δύο bugs, Spectre και Meltdown, που συνεχίζουν να απασχολούν την κοινή γνώμη. Παρά τα παραπάνω η Intel κατάφερε αρκετά θετικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του έτους 2017, σημειώνοντας αύξηση 60% όμως ένα μεγάλο μέρος της παρουσίασης αφιερώθηκε στα δύο bugs. Παράλληλα η εταιρία είδε και μείωση στις πωλήσεις των desktop CPU της, όμως τα υπόλοιπα divisions της βοήθησαν περισσότερο στα συνολικά έσοδα της εταιρίας για το τέταρτο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα η εταιρία είπε πως στοχεύει σε silicon patch, δηλαδή στη διόρθωση των bugs μέσα από αρχιτεκτονικές αλλαγές που θα γίνουν στους επόμενους επεξεργαστές της. Αυτό πρακτικά σημαίνει όμως τεράστιες αλλαγές στη σχεδίαση της αρχιτεκτονικής ούτως ώστε να περιοριστούν τα δύο bugs και σύμφωνα με τον CEO της Intel, Brian Krzanich τα πρώτα chips που θα θεωρούνται "Meltdown & Spectre free" θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος του 2018.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

exploit, intel, desktop, q4 2017, bugs, meltdown, spectre, redesign

stavros

Members
2018-01-26T09:40:27Z

Αναμένεται να διαφημιστεί "ταμάλα" το νέο "feature".

Farkadonitis

Members
2018-01-26T11:26:47Z

" Meltdown & Spectre free"  πουλαει καλητερα !!!

FeelsBadMan

Members
2018-01-26T12:00:40Z

Το ότι έχει γίνει "feature", ότι οι επεξεργαστές πρέπει να μην είναι vulnerable σε security bugs, με ξεπερνάει! Είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να είναι εκεί εξαρχής, και είναι και κάτι που παρόλο που το γνωρίζουν δεν έχουν καταφέρει να βρουν μέχρι στιγμής αξιόλογη λύση! Σκεφτόμουν σοβαρά να παραμείνω στην πλατφόρμα της intel για την επόμενη αναβάθμιση μου(λόγω single core performance), βέβαια έτσι όπως έχουν τα πράγματα το βλέπω όλο και πιο χλωμό!

Farkadonitis

Members
2018-01-26T16:00:57Z
3 hours ago, FeelsBadMan said:

Το ότι έχει γίνει "feature", ότι οι επεξεργαστές πρέπει να μην είναι vulnerable σε security bugs, με ξεπερνάει! Είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να είναι εκεί εξαρχής, και είναι και κάτι που παρόλο που το γνωρίζουν δεν έχουν καταφέρει να βρουν μέχρι στιγμής αξιόλογη λύση!

Θα κανελλώνανε το ρυζόγαλο ; ...

 

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...