Αιφνίδια αφαίρεση των Threadripper από το roadmap της AMD

Τα roadmaps του Μαΐου δε περιλαμβάνουν την τρίτη γενιά Ryzen Threadripper και οι συζητήσεις γύρω από τους λόγους έχουν ήδη ξεκινήσει.

Στην παρουσίαση του Μαρτίου η AMD συμπεριλάμβανε στο roadmap της όλα τα προϊόντα που θα δούμε να κυκλοφορούν μέσα στο 2019 και μέσα σε αυτά ήταν η τρίτη γενιά Ryzen για το AM4 καθώς και οι Ryzen Threadripper για το μεγάλο socket της εταιρίας. Η ημερομηνία για τους desktop Ryzen τρίτης γενιάς πλησιάζει αλλά το ίδιο δε μπορούμε να πούμε για τους Threadripper, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του roadmap οι οποίοι δεν εμφανίζονται στο slide.

Αν και αυτό από μόνο του δε σημαίνει κάτι μέχρι αποδείξεως του αντίθετου δια στόματος AMD, είναι ένας λόγος να θεωρήσουμε ότι υπάρχουν θέματα με την παραγωγή των 7nm, ενώ το γεγονός ότι η AMD μοιράζεται μέρος της παραγωγής της TSMC και με άλλες εταιρίες όπως την Qualcomm για τη παραγωγή chips για φορητές συσκευές, ίσως βρίσκονται ανάμεσα στους λόγους. Φυσικά αυτό από μόνο του δε σημαίνει κάτι, ωστόσο θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι κρύβεται πίσω από την απουσία των Threadripper από το roadmap του 2019 και πότε τελικά θα τους δούμε στα ράφια των καταστημάτων. Σημειώνεται ότι σε αυτή τη γενιά η AMD θα 'επενδύσει' στην κυκλοφορία 16-πύρηνων Ryzen αυξάνοντας έτσι τις αγορές που καλύπτει το AM4 socket.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

roadmap , tsmc, 7nm , Ryzen Threadripper

stavros

Members
2019-05-06T08:57:36Z

Μακάρι να μην επηρεάσει τη διαθεσιμότητα = τιμή αγοράς ¬¬

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...