Νέο θέμα ασφαλείας σε CPUs της Intel

Ένα νέο security flaw 'ξεσκέπασε' η Intel ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε εξ αρχής ότι δεν υπάρχει στους 8ης και 9ης γενιάς Coffee Lake επεξεργαστές της.

Το σοβαρό ζήτημα ασφαλείας Microarchitectural Data Sampling (MDS) περιλαμβάνει τέσσερις παραλλαγές με τις οποίες κάποιος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα και να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό. Το πρόβλημα βρίσκεται στο HyperThreading και η Intel προτρέπει τις μεγάλες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται περισσότερο για την ασφάλεια ή δε γνωρίζουν ακριβώς το λογισμικό που τρέχει στα συστήματά τους, να απενεργοποιήσουν το χαρακτηριστικό χάνοντας κάποιο κομμάτι των τελικών επιδόσεων, όπως μας δείχνει η δεύτερη εικόνα.

Η Google που ανανεώνει το λειτουργικό σύστημα ChromeOS ανακοίνωσε ότι θα απενεργοποιήσει το HyperThreading από την έκδοση 74 και έπειτα ενώ στο σχετικό post της αναφέρει πως οι επιδόσεις δε θα επηρεαστούν σημαντικά. Χρήστες που θέλουν να επαν-ενεργοποιήσουν το χαρακτηριστικό θα πρέπει να αλλάξουν τις ρυθμίσεις του scheduler του ChromeOS με τον τρόπο που υποδεικνύει η εταιρία στο ίδιο post. Μεταξύ άλλων η Apple κινητοποιήθηκε και προσφέρει security patches για το macOS σε όλα τα συστήματά της από το 2011 και μετά, ενώ Microsoft και Mozilla ετοιμάζουν με τη σειρά τους διορθώσεις για τα δικά τους λογισμικά.

Τα bugs εμφανίζονται σε αρκετές μικροαρχιτεκτονικές της Intel από τους Nehalem του 2008 και περιλαμβάνει τις Broadwell, Sandy Bridge, Skylake και Haswell ενώ αλλαγές σε hardware επίπεδο έχουν γίνει στους 8ης και 9ης γενιάς Coffee Lake CPUs αλλά και τη 2η γενιά Intel Xeon Scalable οικογένεια επεξεργαστών.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

cpu, intel, Haswell, coffee lake, hyperthreading, Nehalem , security flaw, Microarchitectural Data Sampling , MDS

stavros

Members
2019-05-15T09:34:08Z

Μέχρι το επόμενο

cabdik

Members
2019-05-15T10:32:15Z

αποκαλυπτονται σιγα σιγα ολα τα Flaws που, κατι το Spectre - Meltdown, κατι τωρα αυτο που απενεργοποιεις το HT για SECURITY, στο τελος τι πραγματικες επιδοσεις εχουν ρε παιδια οι παλιοτερες γενιες?  μιας και -οπως ισχυριζεται η ΙΝΤΕΛ- οι τελευταιες γενιες δεν εχουν τετοιο θεμα.....!!   

 

σε λιγο θα βγουν και χειροτεροι απο τους FX......!!!xD xD    ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΙΝΤΕΛ....!!!

Nickzzz

Members
2019-05-17T06:35:44Z

Και η AMD έχει τώρα πια SMT, αυτή πως και δεν έχει τέτοια θέματα; Έχει εξηγήσει κάποιος; :hmmm:

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...